MENIU

Biroul permanent al Senatului a luat în discuţie avizul cerut de DNA în cazul ministrului Paul Păcuraru

Declaraţia senatorului Ioan Chelaru

Senatorul PSD Ioan Chelaru a anunţat că astăzi Biroul permanent a luat în duscuţie avizul cerut de DNA pentru urmărirea penală a lui Paul Păcuraru.

Ioan Chelaru a anunţat că Biroul permanent a hotărât înaintarea întregii documentaţii Comisiei juridice acordându-i un termen de opt-zece zile pentru analizarea materialului probator trimis Senatului şi pentru formularea unui raport care să fie supus apoi aprobării Biroului permanent care să îl trimită în plen pentru obţinerea avizului pozitiv sau negativ în cazul lui Paul Păcuraru.

Chelaru a declarat că în Biroul permanent au fost discuţii pe probleme strict juridice care au vizat regimul actelor de urmărire penală, că s-a analizat situaţia păstrării secretului unor asemenea acte, pentru că până la începerea urmăririi penale actele sunt secrete, motiv pentru care Comisia juridică va cere un punct de vedere al CSM cu privire la posibilitatea ca asemenea acte să devină publice.

La finalul săptămânii trecute, DNA a cerut avizul Senatului pentru urmărirea penală a lui Paul Păcuraru. Atunci acesta a declarat că se bucură de acţiunea DNA şi că a cerut acest lucru în urmă cu cinci luni pentru a-şi dovedi nevinovăţia.

"În acest fel, eu îmi voi putea dovedi nevinovăţia. Comisia de Justiţie a Senatului m-a audiat în acest caz, alături de alte 14 persoane. Nu există nici un prejudiciu în acest caz", a declarat Paul Păcuraru.

DNA a sesizat Senatul pentru a cere începrerea urmării penale în cazul ministrului Paul Păcuraru în conformitate cu prevederile art. 109 alin. 2 din Constituţia României şi art. 12 şi 19 din Legea 115/1999 privind răspunderea ministerială, republicată şi având în vedere Decizia Curţii Constituţionale nr.270 din 10 martie 2008, se arată în comunicatul DNA.
Mai multe articole despre:
DNA Senat aviz Paul Păcuraru