MENIU

Biografia neromanţată a lui Vâlcov: cum s-a dat director la o mare bancă

Darius Vâlcov, eminenţa cenuşie a programului economic al Guvernului, are o biografie şi o evoluţie profesională deloc impresionante, arată o amplă anchetă jurnalistică făcută de Recorder.ro. Pötrivit acesteua, biografia de tinerețe a lui Vâlcov este un şir de eșecuri profesionale, "cu afaceri derizorii eșuate într-un amestec de ridicol și escrocherie măruntă".

Unul dintre episoadele emblematice este cel prin care Darius Vâlcov a reuşit să creeze impresia că a fost manager în mediul bancar. 

La sfârşitul anilor '90, alături de alţi prieteni, tânărul absolvent de ASE Darius Vâlcov a ajuns să conducă o cooperativă de credit, pompos botezată Cooperativa de Credit Banca Populară Română pentru Dezvoltare, la care era director general, potrviti anchetei recorder.ro.

Apogeul acestei confuzii abil întreţinute a fost atins în 2011, când Darius Vâlcov, pe atunci primar al Slatinei, apare pe coperta unei lucrări ca fiind director general la Banca Română pentru Dezvoltare, adică BRD.

Darius Vâlcov n-a răspuns apelurilor și mesajelor jurnaliştilor de la Recorder, iar CV-ul său nu se găseşte pe pagina guvernului.

Materialul integral despre ascensiunea celui care a devenit unul ditre cei mai importanţi oameni din echipa lui Liviu Dragnea poate fi citit pe recorder.ro.

Mai multe articole despre:
Slatina brd Darius Vâlcov PSD; Liviu Dragnea