MENIU

BILANȚUL tragic al războiului: 121 de copii omorâți, peste 160 răniți la o lună după INVAZIA Rusiei în Ucraina

BILANȚUL tragic al războiului - 121 de copii omorâți după INVAZIA Rusiei în Ucraina

Bilanț tragic în Ucraina după o lună de la începutul invaziei Rusiei: 121 de copii au fost uciși. 

Trupele ruse au ucis 121 de copii și au rănit peste 167 în Ucraina, de la începutul războiului, în 24 februarie.

„În a 28-a zi a agresiunii ruse din Ucraina, 121 de copii au murit. 167 de copii au fost răniți”, a anunțat Procuratura Generală, scrie Ukrinform.ua.

BILANȚUL copiilor uciși în războiul din Ucraina: Kiev - peste 61, Harkov - 41, Donețk - 40, Cernihiv - 32, Mykolaiv - 24, Jitomir - 15, Herson - 15 și Sumy - 14.

În regiunea Donețk-Lugansk, armata rusă a continuat să bombardeze orașe și blocuri de locuințe. O fetiță de 9 ani și un băiat de 14 ani au fost astfel uciși de ruși, iar trei copii au fost răniți la Rubijne.

Regiunea Lugansk este una din țintele cheie ale armatei ruse, în încercarea de a captura zonele din estul Ucrainei neocupate de separatiștii proruși, în luptele începute în 2014 după alipirea ilegală a Crimeei. 

Unul dintre orașele cele mai afectate este Severodonețk, iar șeful militar regional a spus că a fost convenit un coridor de evacuare atât pentru orașul respectiv, cât și pentru Rubijne, dar sunt emise permanent avertismentele legate de pericolul unor noi bombardamente, potrivit BBC.

În urmă cu o săptămână, pe 17 martie, soldații ruși au ucis un bărbat în fața familiei și a fiului de 14 ani. Și băiatul a fost rănit. Tatăl a fost omorât pe stradă după ce a ieșit după alimente și medicamente, în centrul Bucha, regiunea Kiev, familia rămânând de aproape două săptămâni fără apă, gaz sau electricitate.

În urmă cu doar o zi, în seara zilei de marți, un obuz rusesc a lovit o clădire înaltă din Rubijne, regiunea Lugansk: au murit trei persoane, do ierau copii.

În urma bombardamentelor și bombardamentelor zilnice, 548 de instituții de învățământ au fost avariate, iar 72 dintre ele au fost complet distruse. Este vorba de peste 220 de școli, 155 de grădinițe.

Cea mai gravă situație este în regiunile Donețk, Harkov, Mykolaiv, Sumy, Kiev, Herson, Cernihiv și în jurul capitalei - Kiev.

În plus, peste 40 de instituții pentru copii au fost afectate, inclusiv școli sanitare, școli, licee de artă, unități sportive și biblioteci, a mai anunțat Procuratura Generală a Ucrainei, adăugând că bilanțul este unul provizoriu, din cauza imposibilității verificării la fața locului pe timp de război.