MENIU

Bilanțul tragediei de la CE Oltenia. Un al 4-lea muncitor a murit. Anchetă uriașă, scene șocante - VIDEO

Bilanțul teribilului accident produs marți la cariera Jilț, din cadrul Complexul Energetic, a ajuns la 4 morți. Încă un muncitor grav rănit, după ce un camion s-a răsturnat, a murit la scurt timp. 3 elicoptere au fost solicitate pentru intervenție, iar 14 victime au fost transportate la mai multe spitale din județ, dar și din afara Gorjului. La locul tragediei au venit și rudele victimelor care au cerut explicații autorităților. Inspectorii de muncă au declanșat o anchetă. Complexul Energetic Oltenia a fost sancționat în mai multe rânduri pentru faptul că transportă angajați în carieră cu mașini care le pun viața în pericol. Si ministrul Energiei, Virgil Popescu, a ajuns marți seară la locul incidentului.

Accidentul a avut loc în jurul ore 13:30, atunci când minerii intraseră în schimbul 2. Aceștia au fost urcați într-o tanchetă care urma să îi transporte către locul de muncă.

 

Mai exact, către cariera de cărbune Jilț Sud. Aceasta nu era însă destinată transportului de persoane. În apropierea minei, tancheta s-a răsturnat iar minerii au fost prinși sub ea. Autoritățile au activat planul roșu de intervenție.


Din imaginile filmate la locul tragediei, printre victime se vede cum un muncitor agonizează în noroi, în timp ce echipajele medicale nici măcar nu îi iau pulsul. Ulterior, bărbatul a murit.

Pentru că în zonă nu se poate ajunge cu autospecialele de intervenție, victimele au fost transportate cu mijloace din dotarea carierei Jilț Sud, pe o platformă betonată.


De acolo, aceștia au fost preluați cu ambulanțele, iar pentru cei aflați în stare foarte gravă au fost solicitate elicopterele SMURD.

 



Mai multe articole despre:
accident mina Jilt CE Oltenia Gorj 4 morti