MENIU

Bilanț tragic după o explozie la o școală din Bolivia. 4 studenți morți și 70 de răniți - VIDEO

Sursa foto: Captură video / Twitter

Clipe de coșmar pentru sute de studenți din Bolivia. 4 au murit, 70 sunt răniți iar 5 sunt la terapie intensivă după ce o grenadă lacrimogenă a explodat în sala de sport în care se aflau. Conflictele dintre grupurile de studenți sunt frecvente în Bolivia, însă este pentru prima oară când aceștia ajung să-și piardă viața din cauza lor. 

Între 400 şi 500 studenţi se adunaseră într-o sală de sport a unei universităţi din Potosi pentru a-şi alege consiliul studenţilor, a indicat presei rectorul universităţii, Pedro Lopez.

Potrivit poliţiei, în timp ce dezbaterile între două grupuri de studenţi erau animate, o grenadă lacrimogenă a fost lansată, provocând panică.

„Avem confirmate decesele a patru persoane, 70 sunt rănite, iar cinci sunt la terapie intensivă”, a indicat procurorul regiuni, Roxana Choque. Persoanele decedate au murit „prin asfixiere”, iar răniţii au numeroase contuzii sau fracturi, a precizat ea.

Ministrul de interne, Eduardo del Castillo, a spus că o anchetă a fost deschisă şi că unul dintre studenţii implicaţi în lansarea grenadei a fost identificat.

Spitalul public al acestui oraş minier, cu 270.000 de locuitori, a fost depăşit de sosirea unui număr mare de răniţi şi de părinţi în căutarea copiilor lor.

Confruntările între studenţi nu sunt rare în Bolivia şi grenade lacrimogene au fost deja utilizate în precedentele incidente, care nu s-au soldat cu decese.

Mai multe articole despre:
explozie scoala bolivia victime explozie