MENIU

BILANȚ provizoriu MASACRU Bucea: Peste 300 de civili uciși. Anchetă de PROPORȚII pentru a stabili cauzele deceselor

Război Rusia-Ucraina / Sursa foto: Profi Media

Peste 300 de cadavre au fost recuperate în urma masacrului din oraşul Bucea, din apropiere de Kiev, condamnate de comunitatea internațională și despre pe care președintele ucrainean Volodimir Zelenski le catalogează drept genocid. 

Până duminică seară au fost găsite între 330 şi 340 de cadavre, a scris cotidianul Ukrainska Pravda, citând un serviciu funerar, relatează Agerpres.

Căutările sunt însă în plină desfăşurare, unele cadavre fiind îngropate în curţi, a adăugat sursa citată.

Imaginile cu cadavre ale localnicilor, descoperite după retragerea trupelor ruse din zonă, au şocat o întreagă planetă, fiind de neimaginat într-o Europă modernă. Zeci de fotografii greu de privit au împânzit zilele acestea mediul online, filmulețe cu imagini sfâșietoare făcând înconjurul internetului. 

Ucraina spune că trupele ruse sunt vinovate de acest masacru. Moscova neagă acuzaţiile şi afirmă în schimb că imaginile cu cadavre au fost fabricate de Kiev.

Procuratura Generală din Ucraina a anunţat o examinare medico-legală a cadavrelor pentru a stabili contextul în care s-au produs crimele. În acest proces vor fi consultaţi şi investigatori internaţionali.