MENIU

Bilanț negru în Suedia, țară care a optat pentru imunizarea colectivă. Numărul deceselor, cel mai mare din ultimii 150 de ani

Bilanț negru în Suedia, record de decese

Suedia, țară cu o populație de aproximativ 10,2 milioane de locuitori, a raportat până acum 5.805 decese cauzate de Covid-19. De la începutul pandemiei, autoritățile au optat pentru neintroducerea măsurilor restrictive dure care au fost luate în majoritatea țărilor afectate. Lăudată pentru modul în care a gestionat epidemia la început, țara a atins, în prima jumătate a anului, un record al deceselor din ultimii 150 de ani.

Bilanțul epidemiei de coronavirus din Suedia a ajuns la 85.810 cazuri de Covid-19 și peste 5.800 de decese. De la începutul anului, în total, în țară au murit 51.404 suedezi. Ultimul record, înregistrat în 1869, indica 55.431 de decese, la o populație de 4,1 milioane de locuitori, potrivit Biroului de Statistică, citat de The Guardian.

În gestionarea epidemiei, autoritățile suedeze s-au axat mai mult pe conformarea voluntară a cetățenilor și pe măsuri care au vizat în special distanțarea socială. Majoritatea școlilor au rămas deschise și multe afaceri și-au continuat activitatea.

Numărul deceselor provocate de noul coronavirus în Suedia este mai mare decât cel din celelalte națiuni nordice, însă mai mic decât rata înregistrată în alte state, precum Spania sau Marea Britanie. Norvegia, de exemplu, care a adoptat măsuri mai stricte, a înregistrat 260 de decese.

Mai multe articole despre:
suedia record decese covid-19