MENIU

Bilanţ NEGRU cutremurul puternic din Filipine: cel puțin 4 MORȚI și 100 de răniți - Autoritățile, în alertă

Cutremur în Filipine. Sursa foto: Profimedia

Bilanț negru după cutremurul produs, miercuri dimineață, în Filipine. Cel puțin patru persoane au murit și 100 de răniți.

Un seism violent de magnitudine 7 a lovit miercuri nordul Filipinelor, provocând moartea a cel puţin 4 persoane şi răspândind panica printre locuitori, transmite AFP.

Cutremurul a fost resimţit şi la Manila, aflată la 300 de kilometri distanţă de epicentru.

Conform Institutului seismologic american (USGS), cutremurul s-a produs la ora locală 08:43 (00:43 GMT), la o adâncime relativ mică, de circa 10 kilometri, în provincia muntoasă Abra, de pe insula principală Luzon.

Mai mult de 100 de persoane au fost rănite şi s-au înregistrat şi pagube materiale, zeci de alunecări de teren şi întreruperi ale alimentării cu energie electrică.

Doi lucrători din construcţii au murit în provincia Benguet, o femeie în vârstă de 23 de ani a murit strivită de un zid la Bangued, capitala provinciei Abra, iar o altă persoană a murit în provincia Kalinga, unde s-au înregistrat şi cel puţin 8 răniţi, conform poliţiei.

În localitatea Dolores, situată aproape de epicentru, oamenii îngroziţi au fugit din casele lor, iar ferestrele pieţei locale au fost sparte, a declarat pentru AFP comandantul poliţiei locale Edwin Sergio. "Cutremurul a fost foarte puternic. Tarabele cu fructe şi legume de la piaţă au fost răsturnate", a mai susţinut el.

Cel puţin 58 de alunecări de teren au fost semnalate în regiune, conform autorităţilor.

Filipinele sunt deseori lovite de seisme, fiind plasate pe aşa-numita "Centură de Foc" a Pacificului, un arc de vulcani activi care înconjoară Pacificul.

În octombrie 2013, un seism de magnitudine 7,1 produs pe insula Bohol, din centrul Filipinelor, s-a soldat cu peste 200 de morţi.