MENIU

Bilanț dramatic în prima linie COVID-19 - peste 9.000 de infectări și aproape 80 de morți. Ultimii - doi medici din Câmpina, soț și soție

Doi medici, soț și soție, de la Spitalul Municipal Campina au decedat în urma infecției cu noul coronavirus, relatează realitateadeprahova.net. Ei au murit la trei zile distanță unul de celălalt. Bilanțul COVID-19 în rândul cadrelor medicale a ajuns la peste 9.000 de infectări și aproape 80 de decese de la începutul epidemiei.

 

Alexandrina şi Octavian Ionete, soţ şi soţie, erau medici specialişti în radiologie şi imagistică medicală.

Aceştia au dezvoltat o formă gravă a bolii şi au pierdut lupta pentru viață, în ciuda eforturilor susţinute făcute pentru menţinerea lor în viaţă.

Alexandrina Ionete împlinise 68 de ani cu doar o zi înainte de a muri din cauza COVID-19, pe16 decembrie. Soțul său avea 70 de ani și a murit pe 13 decembrie.

„Conducerea Spitalului Municipal Câmpina, cât şi întregul colectiv de salariaţi, îşi exprimă profundul regret în legătură cu decesul distinşilor medici Alexandrina şi Octavian Ionete, profesionişti de o imaculată probitate şi o înaltă competenţă profesională. Dumnezeu să-i odihnească!”, au transmis reprezentanţii spitalului, potrivit realitateadeprahova.net.

Tragedia a fost consemnată și de sindicatul „Solidaritatea Sanitară”.

„O tragedie ce ilustrează dramele și riscurile la care sunt supuse familiile salariaților din sănătate implicați în lupta cu această epidemie. 
Medicii Alexandrina și Octavian IONETE s-au infectat cu coronavirus, au fost internați ambii la  Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Municipal Câmpina, au luptat pentru viața lor, dar în cele din urmă, din nefericire, au pierdut această luptă.
Medic primar în Laboratorul de radiologie și imagistică medicală a Spitalului Municipal Câmpina, Alexandrina Ionete, care a împlinit 68 de ani cu o zi înainte de deces, a ales să nu se pensioneze  și a continuat să lucreze în această perioadă dificilă punând în slujba luptei împotriva epidemiei, profesionalismul și cunoștințele sale. Exigentă și strictă în privința măsurilor de sănătate și protecție împotriva coronavirusului, din păcate, totuși ea s-a infectat cu Sars-Cov-2 și mai grav întreaga familie.
Soțul, Octavian Ionete, 70 ani, se pensionase din sistemul sanitar, fost medic radiolog și șef de secție al Laboratorului de Radiologie al Spitalului Municipal Campina a decedat pe 13 decembrie 2020,  cu doar trei zile înaintea soției", potrivit anunțului postat pe pagina de Facebook a Federației.

De la începutul epidemiei în România, 9.042 de cadre medicale au fost infectate cu noul coronavirus, potrivit raportării din 15 decembrie a Institutului Național de Sănătate Publică. În prima jumătate a lunii decembrie au murit deja 9 cadre medicale. În total, 78 de cadre medicale, majoritatea asistente medicale și medici, au pierdut lupta cu virusul în ultimele nouă luni, din aprilie până în prezent luni. În luna noiembrie virusul a luat cele mai multe vieți, 24 de cadre medicale au murit, potrivit Federației „Solidaritatea Sanitară”.