MENIU

Biden i-a propus lui Putin o întâlnire, în „următoarele luni”, pentru a discuta situația din Crimeea

Joe Biden - Vladimir Putin

Președintele american Joe Biden i-a propus marți omologului său rus Vladimir Putin o reuniune la nivel înalt, "într-o țară terță", în viitorul apropiat, pentru a "construi o relație stabilă și previzibilă cu Rusia", a anunțat Casa Albă, potrivit AFP. Liderul de la Casa Albă n-a ascuns faptul că este îngrijorat de comasarea de trupe rusești la granița cu Ucraina.

Într-o nouă conversație telefonică, președintele Statelor Unite s-a arătat extrem de îngrijorat "cu privire la acumularea bruscă a trupelor rusești în Crimeea ocupată și la granița ucraineană”, solicitând „Rusiei să reducă tensiunile”, a anunțat președinția americană, într-un comunicat de presa, citat de AFP.

„Președintele Biden a subliniat sprijinul neclintit al Washingtonului pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”. De asemenea, liderul american a precizat clar că Statele Unite "vor acționa decisiv în apărarea intereselor lor naționale ca răspuns la acțiunile rusești, precum atacurile cibernetice sau interferențele electorale”.

Pe de altă parte, președintele american a dat asigurări că dorește să construiască o "relație stabilă și previzibilă cu Rusia. Ca urmare, Biden a propus organizarea unui summit, într-o țară terță, în următoarele luni. Casa Alba n-a preciza dacă invitația a fost acceptată de Vladimir Putin.