MENIU

JOE BIDEN: SUA si aliații sunt pregătiți să apere fiecare centimetru din teritoriile NATO. Dle. Putin, NU TE FACE că nu înțelegi!

Joe Biden, președintele SUA / Foto: ProfiMedia

Președintele american Joe Biden a condamnat aspru, într-o declarație susținută vineri, anexarea de către Rusia a teritoriilor ucrainene aflate sub ocupație rusă din regiunile Donețk, Luhansk, Herson și Zaporojie. Liderul de la Casa Albă a transmis un mesaj tranșant că nici Washintgonul, nici aliații occidentali nu vor recunoaște referendumurile, iar lui Vladimir Putin i-a transmis direct să nu îndrăznească să atace vreun teritoriu NATO.

"America şi aliaţii săi nu vor fi intimidaţi de Putin şi de cuvintele sale nechibzuite şi de ameninţările sale. Nu ne sperie şi nu ne intimidează. Acţiunile lui sunt un semn că se zbate, referendumurile false pe care le-a desfăşurat şi înscenarea de azi-dimineaţă (ceremonia de vineri, de la Kremlin - N.R.), arătând unitatea, cu oameni care se ţin de mâini… Statele Unite nu vor recunoaşte asta şi sincer, nici lumea nu o va recunoaşte. Nu poate confisca teritoriul vecinului său şi să scape cu asta, simplu”, a afirmat Joe Biden.

Pe de altă parte, liderul de la Casa Albă a anunțat intensificarea sprijinului acordat Ucrainei, în echipamente militare, dar și o suplimentare de fonduri de încă 13 miliarde de dolari.

America este pe deplin pregătită, alături de aliații săi din NATO, să apere fiecare centimetru al teritoriului NATO. Domnule Putin, SĂ NU ÎNȚELEGI GREȘIT CE-ȚI SPUN. Fiecare centimetru!”, a afirmat Biden.

 

„Statele Unite condamnă încercarea frauduloasă a Rusiei de astăzi de a anexa teritoriul suveran al Ucrainei. Rusia încalcă dreptul internațional, călcă în picioare Carta Națiunilor Unite și își arată disprețul față de națiunile pașnice de pretutindeni”, a spus Biden, adăugând că acțiunile Moscovei „nu au nicio legitimitate”, iar Statele Unite vor continua să „onoreze întotdeauna granițele recunoscute internațional ale Ucrainei”, relatează CNN.

Prezentând noile sancțiuni anunțate vineri, Biden a adăugat că SUA „vor aduce laolaltă comunitatea internațională atât pentru a denunța aceste mișcări, cât și pentru a trage Rusia la răspundere”.

„Îndemn pe toți membrii comunității internaționale să respingă încercările ilegale de anexare ale Rusiei și să fie alături de poporul Ucrainei atât timp cât este nevoie”, a spus el.