MENIU

BIAS: Spectacol pe cer! Cel mai mare show aviatic din 2019

Începe cel mai mare spectavol aviatic al anului. Devenit deja o tradiție, BIAS va scrie o nouă filă de istorie aeriană. Cerul va deveni timp de aproape 12 ore, fără pauze, o scenă pe care vor juca sute de aeronave de toate felurile, care vor face manevre artistice de maximă dificultate, atât cu avioane ușoare de zbor, dar și cu aparate militare.

Spectacolul Bucharest International Air Show 2019, pe scurt BIAS, ajuns la a 11-a ediție, are loc la Aeroportul Băneasa. La ora 10:00, startul este dat de o aeronavă MIG 21 a Forțelor Aeriene Române, iar apoi urmează clasica evoluție TAROM, alături de Hawks of Romania.

”Începutul va fi in forta cu un mig 21 lancer.  La un mom dat o sa vedeti un aibus Tarom insotit de soimii Ro.

Vom avea formatia de 2 planoare de la aeroclub, vom avea si un planor nou de acrob al aeroclub, în total BIAS inseamna peste 100 de aeronave prezente la sol si in aer”, a spus George Rotaru, conducătorul demonstrației, la Realitatea TV.

Spre bucuria pasionaților de avioane, echipa letonă Baltic Bees revine și anul acesta. Echipajul este format din 6 piloţi experimentaţi, care au la activ mii de ore de zbor. Liderul echipei este Artyom Soloduha, un tânăr care a petrecut în aer peste 700 de ore.

”Suntem extrem de încântaţi că ne aflăm aici. Sentimentul există de fiecare dată când știu că voi fi parte din spectacol. Am emoții constructive, am înțeles că va fi cald și însorit. Perfect pentru zbor!

Numesc spectacolul nostru ,,Teatru în aer". Va dura 25 de minute şi va fi completat cu muzică. În prima parte vor zbura 6 aeronave, iar a doua parte va fi mai dinamică, cu tot felul de acrobații. O imagine completă pentru spectatori, aşa cum văd în sala de cinema”, a spus ARTYOM SOLODUHA, pilot BALTICBEES.

BIAS e cel mai mare show aviatic din România, iar cei care vor fi prezenti pe aeroportul Baneasa, astăzi, vor putea admira pe langa spectacolul aerian si zeci de modele de aeronave direct de la sol și vor putea chiar sa le testeze si sa urce la bordul avioanelor care vor fi pe pistă”,  a declarat VALENTIN IORDACHE, purtătorul de cuvânt al CNAB.

Recomandarile pentru public sunt sa vina cu orice alt mijloc decat autoturismul personal, pentruca nu exista locuri de parcare in zona Baneasa.

Va fi foarte cald, deci e nevoie de haine adaptate, in special haine cu factor de protectie solara capul acoperit, hidratare permanenta. Aici li se vor asigura celor care vor veni atat zone de alimentatie publica, cat si zone umbrite.
Intrarea la spectacol este liberă, iar acesta se încheie la ora 21, cu un concert și un foc de artificii.

Mai multe articole despre:
null