MENIU

BIAS 2018 // Ce aeronave vor vedea oamenii și cum va fi vremea

BIAS 2018

BIAS 2018, cel mai așteptat eveniment aeronautic al anului, va avea loc mâine, 28 iulie, incepand cu ora 10:00, la Aeroportul Internațional București Băneasa - Aurel Vlaicu și Romaero.

BIAS 2018 // Cum va fi vremea

Conform prognozei meteo din acest moment, mâine, la ora 10:00, cerul va fi parțial noros, riscul de precipitații este de 37%, iar temperatura va fi de 25 de grade Celsius. De asemenea, pe parcursul zilei, sunt anunțate ploi.

Temperatura maximă a zilei de sâmbătă, 28 iulie, va fi de 29 de grade Celsius, în timp ce minima va fi de 21 de grade Celsius.

BIAS 2018 // Cum ajungi la BIAS 2018

Autobuzele RATB cu care puteti ajunge la BIAS 2018 sunt cele care circula pe liniile 112, 131, 148, 149, 205, 261, 301, 304, 335, 604, precum si pe liniile RATB expres 780, 783.

Intrarea la BIAS 2018 este libera si se face prin Romaero.

BIAS 2018 // Ce aeronave puteti vedea la BIAS 2018

Spectatorii BIAS 2018 vor avea ocazia sa vada aeronave ale fortelor aeriene din Romania, SUA, Polonia, Turcia, Spania, Cehia, Ungaria, Marea Britane, Grecia si Italia ce isi vor arata maiestria in cadrului show-ului aerian.

Flying Bulls

Flying Bulls revin la Bucureşti cu o surpriză la înălţime, așa cum ne-au obișnuit în fiecare an!

Aeroclubul României, la BIAS 2018

Spectacolul aerian la BIAS 2018 este garantat de prezența așilor Aeroclubului României – Hawks of Romania, White Wings, alături de paraşutiştii formaţiei Blue Wings.

Hawks of Romania evoluează cu 5 avioane EXTRA 300;

White Wings este formația de două planoare, care a dat clasă multor campioni mondiali la concursurile internaționale.

Blue Wings este formația de parașutisti, care vor încânta publicul de la BIAS, dezvăluind în aer drapelul tricolor de 400mp

Spectatorii vor asista și la evolutii inedite de acrobatie individuală, realizate cu aeronave Zlin 50, Extra 300 și IAR 35

Forţele Aeriene Române, la BIAS 2018

BIAS 2018 este o zi de sărbătoare a zborului, în care tehnica se transformă în artă.

În acest an, tehnica militară română vine cu o promisiune fermă: un program populat cu multe aeronave din dotarea Forțelor Aeriene Române care vor condimenta programul BIAS 2018 cu manevre de maximă dificultate și numeroase elemente dificile de zbor, realizate cu aeronave militare. 

US AIR FORCE, la BIAS 2018

Echipa US AIR FORCE revine la BIAS cu aeronave F15. F-15 Eagle, produs de McDonnell Douglas (Boeing, după alipire, în 1997), este un avion bimotor cu postcombustie, capabil de zbor de noapte, pe toate condițiile meteo, destinat penetrării spațiului aerian inamic, obținerii și menținerii superiorității aeriane.

A fost proiectat pentru Forțele Aeriene ale Statelor Unite și a zburat pentru prima dată în iulie 1972. Este una dintre cele mai reprezentative aeronave ale erei moderne. Datorită performanțelor încă neegalate, F-15 rămâne în serviciu activ, urmând să fie retras cel mai devreme în 2020.

Forțele Aeriene ale Greciei, la BIAS 2018

Forțele Aeriene ale Greciei vor participa din nou la BIAS cu Mirage 2000 - avion de vânătoare francez, destinat misiunilor de luptă aeriană, atac la sol, recunoaștere etc.

Produs de Dassault Aviation, Mirage 2000 a fost proiectat, la sfârșitul anilor 1970, ca un avion ușor pentru Forțele Aeriene Franceze, fiind bazat pe modelul Mirage III. 

"Stăpâni, mereu, peste înălțimi" este deviza Forțelor Aeriene ale Greciei, vulturul din emblemă inspirându-le, dominator, zborul.

Forțele Aeriene ale Cehiei & Forțele Aeriene ale Ungariei, la BIAS 2018

Forțele Aeriene ale Cehiei și Forțele Aeriene ale Ungariei vor fi prezente la BIAS 2018 cu același tip de aeronavă: JAS 39 Gripen, avion multirol cu greutate redusă, monomotor, fabricat de compania aeronautică SAAB din Suedia. Este dotat cu aripă delta, ampenaj tip rață (denumit și canard), un design care conferă stabilitate relaxată și un sistem electronic de control automat (fly-by-wire).

La BIAS 2018 - elicopterul Kamov Ka-26

Cei care au auzit de Valer Novac știu că el este „tăticul elicopterelor” din România, transformând Ka-26 utilitar într-un elicopter de acrobaţie şi demonstrând de ce este una din marile vedete ale manifestărilor aviatice.

Aflăm, astfel, cu toții că aviaţia utilitară nu înseamnă doar aparatele acelea de zbor care se ridică de la sol din an în Paşte pentru a stropi câmpul sau satele contra dăunătorilor.

Înseamnă piloţi vigilenţi aflaţi la manşa unui aparat care trebuie manevrat cu foarte mare exactitate! Iar Valer Novac zboară la firul ierbii, întoarce în grabă la 180 de grade, cu o precizie spectaculoasă, aterizând aparate masive, de zeci de milioane de euro pe suprafeţe de câteva zeci de metri pătraţi, aparent imposibil de practicat când vine vorba de aviaţie

BIAS 2018 // De asemenea, mai participă

Turkish Stars

Iacării Acrobaţi

Jurgis Kairys

TAROM

Polonia - Polish Air Force Team ISKRY

Italia – Eurofighter Typhoon

NATO – AWACS

Spania – F18

Germania – Eurofighter Typhoon și Tornado