MENIU

Bercea Mondial și soția lui, REŢINUŢI într-un nou dosar de evaziune și spălare de bani

Bercea Mondial și soția lui, REŢINUŢI într-un nou dosar de evaziune și spălare de bani

Interlopul Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, și soția lui, Fănica Anghel, au fost reținuți de procurorii DIICOT - Craiova într-un nou dosar, fiind acuzați de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, delapidare, evaziune fiscală și spălare de bani, în formă continuată.

Reținerea celor doi este doar un act procedural, pentru că ei se află deja în detenție, după ce au fost condamnați în mai 2014 în alt dosar, respectiv Bercea Mondial — 8 ani și 9 luni închisoare, iar Fănica Anghel — un an de închisoare.

Împreună cu ei au fost reținuți Marian Dumitru Chitea și Sergiu Dănișor.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în perioada 2007 — 2011, cei patru au constituit un grup infracțional organizat în scop de evaziune fiscală, delapidare și spălare de bani.

Prin intermediul firmei SC Topcad Construct SRL Slatina, administrată în toată această perioadă de Marian Chitea și Sergiu Dănișor, aceștia au derulat mai multe tranzacții comerciale cu autoturisme achiziționate de la SC Euro Tehno Grup SRL Pitești și SC Autec Autotehnik SRL Pitești.

Autoturismele au fost cumpărate în numele Topcad Construct SRL, prin Sandu Anghel și fiul acestuia, Florin Anghel, delegați, iar plata acestora s-a făcut atât prin depuneri în numerar în conturile celor două societăți din municipiul Pitești, cât și prin plăți făcute direct din conturile Topcad Construct SRL.

Procurorii mai susțin că există suspiciuni că, deși autoturismele au fost înregistrate în contabilitatea Topcad Construct SRL ca mijloace fixe, acestea au fost înstrăinate, prin intermediul lui Bercea Mondial, către membrii familiei acestuia sau alte persoane găsite tot de către acesta, fără a mai fi achitate.

Prin manopere similare, Marian Chitea și Sergiu Dănișor, în calitate de administratori și în numele Topcad Construct SRL, au achiziționat de la membrii familiei lui Bercea bunuri mobile și imobile la prețuri supraevaluate.

Prejudiciul în dosar se ridică la un milion de euro.

Ancheta a fost realizată cu sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul cu IGPR — BCCO Craiova și IGPR — DIC, suportul de specialitate fiind asigurat de Serviciul Român de Informații și Departamentul de Informații și Protecție Internă.

Mai multe articole despre:
Bercea Mondial Sandu Anghel Fănica Anghel