MENIU

Beneficiile sucului de sfeclă roşie. Cum trebuie consumat

<p>Beneficiile sucului de sfeclă roşie. Cum trebuie consumat</p>

Sfecla roşie este renumită încă de pe vremea grecilor antici, care o utilizau pentru a trata febra, durerile de cap, în caz de digestie dificilă sau stări de slăbiciune.

Această legumă din familia rădăcinoaselor a devenit faimoasă începând din anii 1950, ca urmare a studiilor întreprinse de medicul maghiar Alexander Ferenczi, care a folosit sucul de sfeclă roşie pentru tratarea cancerului.

Dr. Ferenczi îşi trata pacienţii suferind de cancer exclusiv cu suc de sfeclă roşie, obţinând rezultate excelente. El a constatat însă că dacă tratamentul era întrerupt brusc, boala reapărea.

Recomandarea sa era de a consuma zilnic 1 litru de suc de sfeclă roşie pe durata a mai multor luni.

Pigmenţii din acest super-aliment sunt cei care previn apariţia cancerului. Potrivit cercetărilor recente, betacianina este substanţa complexă care dă culoarea roşie intensă a sfeclei şi care este un puternic agent antitumoral. În cadrul unui studiu comparativ între sucul de sfeclă roşie şi alte sucuri din fructe şi legume, contra anumitor substanţe cancerigene, sucul de sfeclă s-a clasat de fiecare dată în topul listei privind prevenirea mutaţiilor responsabile de apariţia cancerului, conform Adevărul.

Sfecla roşie este foarte bogată în nitrat, un compus care este transformat de organism în oxid nitric, care are proprietatea de a reduce tensiunea arterială. Într-un studiu, pacienţii care au consumat, zilnic, 120 ml de suc de sfeclă roşie au reuşit să-şi reducă valoarea tensiunii arteriale cu 10%. Totodată, s-a constatat că prin consumul de suc din sfeclă roşie se împiedică formarea cheagurilor de sânge şi depunerea colesterolului pe vasele de sânge. În plus, conţinutul crescut de potasiu din sfeclă susţine întărirea muşchiului inimii.