MENIU

Beneficiile mersului prin apă

Cât este vara de lungă e păcat să nu mergeţi desculţi prin apă! Se pare că apa are multiple beneficii asupra sănătăţii noastre şi ne ajută să scăpăm de celulită!

Pentru a lămuri lucrurile, încă de la început, vă anunţăm că nu intrăm în sfera paranormalului sau a trucurilor de magie şi nu vorbim despre mersul pe apă, ci despre cel prin apă! Acesta din urmă este o alternativă de relaxare, mai ales, pentru aceia dintre dumneavoastră care nu ştiu să înoate! Cu ajutorul acestui tip de mişcare puteţi arde până la 550 de calorii pe oră, potrivit site-ului dummies.com.

Mersul prin apă ar contribui la combaterea deficienţelor imunitare, a sensibilităţii respiratorii, a digestiei lente, obezităţii, îmbătrânii premature a pielii, a depresiei şi asteniei, dacă ascultăm de specialiştii străini. În plus, apa ajută la o mai bună mobilitate şi este un mediu în care pot face exerciţii şi cei care au suferit operaţii sau femeile însărcinate, conform hydroco.com. Tot apa preia o parte din greutatea corpului şi scade astfel, dificultatea mişcărilor.

Există trei tipuri de mers prin apă: mersul până la umeri, până la coapse sau până la genunchi. Cu cât suprafaţa scufundată este mai mare, cu atât efortul este mai complex. Mersul în apă până la umeri are efectul unui amplu program de fitness. Iar mersul în apă până la coapse drenează, imediat, limfa blocată şi înlătură senzaţia de ,,picioare grele", conform formula-as.ro.

Interesant este faptul că mersul prin apă lucrează şi partea superioară a corpului la fel de bine ca pe cea inferioară. Şi asta deoarece apa măreşte de până la 14 ori rezistenţa aerului pe care muşchii lăsaţi la suprafaţă o întâlnesc. Mulţi oameni au tendinţa de a se sprijini pe vârfuri când merg prin apă, dar, corect pentru postură, este să vă lasaţi greutatea pe întreaga talpă. Ca tehnici, puteţi încerca şi mersul cu spatele sau ridicarea piciorului la un nivel mai înalt.

Păstraţi-vă echilibrul şi coloana dreaptă! Există zeci de piscine care oferă programe de mers prin bazin şi aqua gym, pentru cei care vor să lucreze fiecare grupă de muşchi în parte! Indiferent de variantă, beneficiaţi de...aqua terapie. Veţi deveni astfel, mai conştienţi de potenţialul dumneavoastră fizic si psihic şi veţi obţine mai multă rezistenţă la efort! Dacă alegeţi să vă antrenaţi, în acest mod, la mare, veţi avea parte şi de un masaj în tălpi graţie nisipului. În lacuri şi râuri, păstraţi avantajul masajului, dar trebuie să fiţi foarte atenţi la suprafaţa pe care puneţi piciorul! Piscina rămâne varianta mai sigură pentru a nu vă răni! Şi mare grijă dacă nu ştiţi să înotaţi!

Mai multe articole despre:
beneficii fresh refresh mers prin apă