MENIU

Beneficiile consumului de prune. Iată ce boli grave pot preveni

<p>Beneficiile consumului de prune. Iată ce boli grave pot preveni</p>

Prunele se numără printre cele mai importante surse naturale de vitamine și minerale, care ajută organismul în tratarea diverselor afecțiuni și prevenirea unor boli grave, precum diabetul. Este vremea prunelor, iar femeile ar trebui să profite din plin de aceste fructe deosebite, ce ajută în tratarea anemiei sau constipației.

Prunele sunt printre cele mai importante surse naturale de vitamine și minerale, ce ajută organismul în tratarea diverselor afecțiuni și prevenirea unor boli grave, precum diabetul. Este vremea prunelor, iar femeile ar trebui să profite din plin de aceste fructe deosebite, ce ajută în tratarea anemiei sau constipației. Acestea din urmă sunt două din afecțiunile ce contribuie la îngrășare și împiedicarea pierderii în kilograme.

Prunele se consumă în această perioadă ca atare, se pot face cure de 7-10 zile pentru tratarea afecțiunilor, consumând 8-10 prune zilnic dimineața pe stomacul gol. În rest, se pot consuma ca masă separată, de 3-4 ori pe săptămână.

Coaja prunelor conțin unul dintre cei mai puternici antioxidanți din natură, și anume resveratrol, substanță ce contribuie și la culoarea mov a prunelor și care se găsește și în struguri negri, afine, fructe de pădure.

Antioxidanții au roluri multiple, de la ajutor în dezintoxicarea organismului la menținerea tinereții, protecției cerebrale și cardiovasculare, dar și reducere a stresului oxidativ. Persoanele ce doresc să țină cure de slăbire sănătoase pe timp de vară, să nu evite consumul de prune, acestea vor avea efect garantat.

Prunele proaspete au acțiune de reglare a glicemiei, fiind una dintre cele mai importante surse naturale de prevenție a diabetului. Ele previn apariția acestei boli prin stimularea metabolismului glucidic. Pentru prevenirea diabetului se consumă doar fructele proaspete, nu și cele uscate, care au concentrații ridicate de glucide și au suferit pierderi ale proprietăților active prin uscare.

Deși nu sunt bogate în fier, prunele combat anemia prin concentrația mare de vitamina C. Aceasta nu are doar rol antioxidant, dar are rol și în procesul de refacere al structurilor conjunctive, deci mențin sănătatea țesuturilor și elasticitatea pielii. Mai mult, vitamina C contribuie la absorbția fierului în organism, deci este un bun aliat în lupta cu anemiile feriprive.

Prunele sunt surse foarte bogate în bor organic, substanță ce joacă un rol crucial în asimilarea calciului și consolidarea sistemului osos. Prunele proaspete, deci, sunt excelente pentru femei, deoarece previn osteoporoza și au rol de prevenire a deficitului de hormoni feminini, care în timp duc la pierderea masei osoase.

Mai multe articole despre:
sănătate beneficii vitamina C prune bor organic