MENIU

Bei apă minerală în timpul caniculei? Nu e bine! Ce avertizează medicii

Bei apă minerală în timpul caniculei? Nu e bine! Ce avertizează medicii

În timpul caniculei e important să se consume mult apă, însă nu oricum şi nu orice fel de apă. Cei care beau apă minerală îşi fac singuri rău. Medicii trag un semnal de alarmă în acest sens, mai ales că peste România se anunţă un puternic val de căldură.

Potrivit medicilor, în perioadele caniculare e indicat să se bea apă plata, bogată în calciu şi magneziu, dar săracă în săruri minerale,  deci cu aport scăzut de săruri, sodiu, cloruri, sulfati. Cu alte cuvinte, trebuie evitată apă minerală.  Este sufiecient să citiţi cu atenţie etichetele apelor îmbuteliate de vânzare la noi.

”Din punct de vedere al mineralelor nu există nicio diferenţa între apă ”minerală” – carbogazoasă, şi apă plata. De fapt oamenii percep greşit apă minerală drept carbogazoasă, pe când amândouă sunt minerale, una carbogazoasă şi cealaltă plată. Mai avem variante intermediare: carbozificată sau decarbozificată, adică cu mai mult sau mai puţin acid carbonic în ea. Vara ar trebui să ne orientăm cât mai mult pe apă săracă în minerale - în special sodiu, deoarece acesta atrage apă în celule şi duce la deshidratare. Dacă vrem să alegem o apă bună, indiferent de sezon, ne putem orienta către apele filtrate (gen filtru la robinet sau filtru de pus pe sticlele de apă) care reduc concentraţia de minerale. Pentru cei care transpiră excesiv, au probleme legate de piele sau digestive recomandarea mea ar fi să se îndrepte chiar către apele alcaline. O apă bună (respectiv cu puţine minerale) o recunoaştem după gust: nu are, pe când la cele intens mineralizate le simţim gustul şi chiar le putem diferenţia între ele”, a explicat medicul Ioana Vartosu, potrivit bzi.ro.

Mai multe articole despre:
apă apă minerală