MENIU

Veşti de la Tribunalul Constanţa privind eliberarea condiţionată a lui Gigi Becali

<p>Gigi Becali</p>

Tribunalul Constanţa a amânat pentru vineri, 3 aprilie, luarea unei decizii în cazul eliberării condiţionate a lui Gigi Becali.

=====================================================================

Tribunalul Constanţa a judecat azi contestaţia procurorilor anticorupţie la decizia din 6 martie a Judecătoriei Medgidia de eliberare condiţionată a lui Gigi Becali din Penitenciarul Poarta Albă, instanţa rămânând în pronunţare. Şedinţa a luat sfârşit, urmând ca, în cursul zilei, să fie anunţată hotărârea.

Procurorul DNA a cerut judecătoarei de la Tribunalul Constanţa să admită contestaţia la decizia Judecătoriei Medgidia, considerând că nu sunt îndeplinite condiţiile pentru liberarea condiţionată. Astfel procurorul anticorupţie a susţinut că Becali nu poate beneficia de această măsură deoarece cărţile scrise de el nu sunt lucrări ştiinţifice, dar şi că ar fi fost favorizat la Academia "Gheorghe Hagi", acolo unde a muncit.

Gigi Becali a afirmat că, potrivit legii, cărţile sale sunt considerate lucrări ştiinţifice din momentul în care au fost publicate.

"Sunt scrise cu inima, cu suflet, cu sânge. Mă trezeam la două noaptea din somn şi notam o idee, nu am scris cărţi de 20 de pagini de dragul de a scădea din pedeapsă, aşa cum fac unii. Dacă o carte este editată, este lucrare ştiinţifică, aşa zice legea", a mai afirmat Becali în faţa instanţei, adăugând că "Muntele Athos" este cea mai importantă lucrare a sa.

El a declarat că nu va repeta infracţiunile pentru care a fost condamnat după ce va ieşi din închisoare.

"În cazul cu sechestrarea am fost omul nepotrivit la locul nepotrivit. Am dat nişte bani la bodyguarzi să-mi recupereze maşina şi i-au sechestrat pe cei care au furat-o, fără ştirea mea. Trebuia să anunţ Poliţia, recunosc, e vina mea, iar pentru asta am primit trei ani cu suspendare. Eu nu sunt un om care să sechestreze persoane. Cei care au sechestrat sunt liberi şi nu prezintă pericol pentru societate", a afirmat Becali, conform digisport.ro.

Mai multe articole despre:
Steaua Gigi Becali