MENIU

Bebeluș din Neamț, în STARE GRAVĂ la spital după ce s-a înecat cu lapte. Cum se simte

Bebeluș - imagine cu notă sugestivă

Un bebeluș de doar 6 luni a ajuns în stare gravă la spital după ce s-a înecat cu lapte. Din primele informații, vorbim despre o fetiță care a fost dusă de urgență la Spitalul "Sfânta Maria" din Iași, unde primeste în prezent îngrijiri medicale de specialitate. 

În momentul în care medicii de pe ambulanță au ajuns la ea, micuța se afla în stop cardio-respirator. Aceasta fost resuscitată timp de o oră, până când inima sa a început să bată din nou. Ea a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Piatra Neamţ. Ulterior, a fost chemat elicopterul SMURD care a transferat bebelușul la Spitalul de Piediatrie "Sfânta Maria" din Iaşi, fiind internată în secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă.

„Este ventilată mecanic, în stare extrem de gravă, cu un prognostic rezervat”, a precizat Alina Belu, managerul Spitalului de Copii „Sf. Maria” din Iaşi, relatează Ziarul de Iași.

Medicii atrag atenția ca mămicile care alăptează să bată copiii pe spate pentru ca bebelușii să elimine aerul, astfel încât astfel de incidente să fie evitate.