MENIU

Bebeluș adus pe lume într-o ambulanță, în județul Botoșani. Mama este MINORĂ: care este starea micuțului

Copil de 13 ani de la un centru de asistență, găsit mort într-o hazna dezafectată

O adolescentă din județul Botoșani în vârstă de doar 14 ani a devenit mamă chiar în ambulanţa care o transporta la spital.

Totul s-a petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică, într-un sat botoșănean. Familia adolescentei a sunat la 112 pentru a cere ajutorul cadrelor medicale, după ce fata a început să aibă dureri specifice naşterii, deşi sarcina nu era încă la termen.

Când echipajul a ajuns la copilă, aceștia au realizat că tânăra era gata să nască. Din cauza distanţei mari şi a drumului încă în reparaţie, cei de la Ambulanţă au realizat că naşterea se poate produce pe drum, astfel că au cerut ajutorul unei ambulanţe cu medic, scrie Monitorul de Botoșani

Copilul a venit pe lume în ambulanță și a fost fost transportat imediat la spital şi transferat în secția de Terapie Intensivă.

Starea de sănătate a micuțului este destul de gravă. "A fost admis în Terapie Intensivă Neonatală, s-a instituit ventilaţie mecanică non invazivă, încălzire controlată, stabilizare hemodinamică şi metabolică. Prognosticul este influenţat atât de complicaţiile prematurităţii, vârsta extrem de tânără a mamei, dar şi naşterea în afara spitalului. Este monitorizat permanent”, a precizat medicul.