MENIU

Beatrice Mahler: SINGURUL pompier angajat la Institutul „Marius Nasta” este în concediu de șase luni. Este nevoie de schimbarea legislației 

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” București Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

La Spitalul „Marius Nasta” din București există un singur pompier angajat, care se află de șase luni în concediu. Informația a fost făcută publică luni iar managerul Beatrice Mahler a explicat că este nevoie de schimbarea legislației pentru angajarea pompierilor și prezența la serviciu.

 

Un singur pompier este angajat la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală, dar în ultimele șase luni nu a fost prezent, fiind în concediu! Informația a fost făcută publică de managerul Beatrice Mahler încă de acum două zile, când unitatea externă de Terapie Intensivă a fost la un pas de incendiu. Aceasta a explicat că nu poate lua nicio măsură pentru a schimba situația dacă nu va fi schimbată legislația în acest sens.

„Există un pompier angajat la Institutul ”Marius Nasta”, dar de mai bine de șase luni este în concedii.... (...) Este foarte greu să lucrezi cu oameni care nu vor și este foarte greu ca acei oameni să fie sancționați", declara Mahler la o zi după incidentul anunțat inițial ca incendiu din seara de duminică de la spital.

Beatrice Mahler mai spune că s-a ajuns la această situație, de șase luni de concediu, pentru că pompierul respectiv a combinat concediile medicale cu cel de odihnă.

„Concedii medicale întrerupte cu concedii de odihnă. Este foarte greu să lucrezi într-o instituție unde sunt persoane care nu vor să lucreze. Aceste persoane sunt foarte greu de sancționat. Este nevoie de o reevaluare a legislației în acest sens”, a declarat luni dimineață Beatrice Mahler.

Ea a mai precizat că echipa tehnică, care verifică instalațiile este formată din trei angajați, și că în institut sunt doi electricieni.

Managerul de la Marius Nasta a mai transmis că pacienții nu au simțit incidentul de duminică seară, când a fost semnalată o degajare de fum la instalația exterioară de climatizare a unității mobile ATI. Beatrice Mahler a explicat că cei care au sunat la 112 au văzut flacără și fum, dar că focul s-a stins repede, "de la sine".

Un incendiu a fost anunțat duminică seară la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, iar zeci de echipe de intervenție au fost mobilizate la fața locului. 

Beatrice Mahler, manager "Marius Nasta": Colegii din camera de gardă care au sesizat au spus că au văzut FLACĂRĂ CU FUM

După anunțarea incidentului, la spital a venit și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, chiar la TIR-ul de unde s-ar fi văzut o degajare de fum. Ministrul a declarat duminică seară că fumul degajat într-o cantitate foarte mică ar fi ceva normal pentru funcționarea generatorului care alimentează unitatea de ATI.

Vlad Voiculescu infirmă existența unui incendiu la spitalul "Marius Nasta" - "Cineva s-a speriat, nimic mai mult"

După verificare, Inspectoratul pentru Situații de Urgență a anunțat că a fost vorba despre o degajare de fum la un ventilator extern al unitatii mobile de Terapie Intensivă, aflată în curtea spitalului. Cei șapte pacienți din unitatea mobilă ATI, bolnavi de COVID-19, au fost evacuați imediat și relocaţi în alte secţii ale spitalului.

În prezent, patru pacienți dintre cei șapte, se află la terapie intensivă. Unul dintre ei este într-o stare mai gravă, iar trei se află în secțiile COVID ale spitalului, a mai anunțat Beatrice Mahler, luni seară.