MENIU

Beatrice Mahler mărturisește principala schimbare în cazurile de infectare din valul 4: "Este îngrijorător!" - Ce putem face ca să protejăm copiii

Beatrice Mahler

Beatrice Mahler a vorbit la Realitatea PLUS despre diferențele pe care le-a sesizat în cazurile de coronavirus din valul 4. Ea a anunțat că în acest weekend capacitatea spitalului Marius Nasta pe secția de coronavirus atinge maximul.

"La Marius Nasta secția AȚI covid e plină. În secția Covid mai erau 2 locuri. În acest weekend probabil că întreg spitalul va fi plin și capacitatea maximă va fi atinsă din nivelul 3 din planul de reziliența.

Nu pot spune că observăm o scădere a vârstei la terapie intensivă, ce este îngrijorător e momentul tardiv când paciențîi ajung la spital, cu forme de deficiență respiratorie severă, marea majoritate din frică amână momentul prezentării la spital atunci când prezintă simptomatologie și acest lucru nu ajută", a declarat, la emisiunea Sănătatea la Control de la Realitatea PLUS, Beatrice Mahler.

Ea a vorbit și despre faptul că elevii vor reîncepe școala în format fizic și ce pot face părinții pentru a-i proteja mai bine:

"E bine că începe școală în format fizic, e un lucru bun pentru copii. În primul rând noi că părinți trebuie să ne asumăm ce putem face cel mai simplu: să ne imunizăm noi. Nu toți copiii au acces să se vaccineze acum. În al doilea rând să fim foarte atenți la ce simptomatologie au copiii noștri. Este foarte important să îi protejăm pe copiii cu care copilul nostru intră în contact. Educația sanitară trebuie să plece din casă noastră: noi trebuie să le spune să se spele pe mâini, să păstreze distanță. E adevărat, autoritățile trebuie să aibă grijă că toți să aibă acces la apă curentă și condiții de igienta, dar ce ține de noi părinții trebuie să facem: imunizarea noastră", a mai declarat Mahler.

Mai multe articole despre:
beatrice mahler coronavirus valul 4