MENIU

Beatrice Mahler, manager ”Marius Nasta”: Și asimptomaticii trebuie să se testeze. Putem evita lucrurile grave dacă sunt abordați terapeutic din timp

Beatrice Mahler

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” din București, a declarat vineri seară, în emisiunea ”Lupta pentru România” de la Realitatea Plus, că și cei care au ”simptomatologie care nu îi deranjează” ar trebui să se testeze. ”Există posibilitatea de evoluție spre o formă de afectare severă”, atrage atenția medicul.

Mahler a subliniat că se pot evita cazurile grave dacă sunt abordate terapeutic din timp. În urma unor analize și a discuției cu medicul, acesta poate decide dacă este nevoie de tratament pentru a preîntâmpina agravarea situației.

”Din punctul meu de vedere, asimptomaticii ar trebui să se testeze. Am constatat că, de foarte multe ori, un pacient asimptomatic, dacă discuția este foarte amănunțită, se constată că are o tuse ușoară, astenie, simptomatologie care nu îl deranjează. Este bine ca fiecare persoană să ajungă să își facă o radiografie pulmonară și teste de sânge pentru a avea un bilanț minimal în urma căruia medicul poate decide. Există posibilitatea de evoluție spre o formă de afectare severă”, a spus managerul institutului.

Despre pacienții Covid-19, medicul a precizat că a constatat o scădere a vârstei medii a acestora, majoritatea având la internare o formă moderată a bolii care s-a agravat ulterior.

”Vârsta pacienților este în scădere. Formele cu care ei se prezintă și necesită internarea sunt forme de afectare moderată. Limita de trecere către forma critică este extrem de mică. De aceea, este extrem de important ca aceste persoane să ajungă într-un serviciu medical cât mai repede pentru a fi evaluate. Adoptarea unui tratament poate ajuta”, a transmis Mahler, la Realitatea Plus.

Medicul de la ”Marius Nasta” a reiterat că, prin respectarea regulile promovate de autoritățile sanitare, sunt șanse mari ca situația să se îmbunătățească.

 

Mai multe articole despre:
beatrice mahler marius nasta asimptomatici covid-19