MENIU

Beatrice Mahler, avertisment despre supraaglomerarea spitalelor: „Cazurile din această săptămână, importante în evoluția valului 5”

Beatrice Mahler, avertisment despre supraaglomerarea spitalelor în valul 5

Medicul Beatrice Mahler anunță că secția COVID-19 a Institutului „Marius Nasta” din Capitală este la capacitate maximă de o săptămână. Managerul spitalului a explicat că datele coronavirus din aceste zile sunt foarte importante în evoluția viitoare a valului 5 în România. Beatrice Mahler a anuțat că pe lângă pacienții bolnavi de COVID și numărul deja mare din secția de Terapie Intensivă, spitalul duce lipsă de personal. Mai multe cadre medicale se află deja în izolare după ce s-au infectat cu coronavirus. 

„De o săptămână secția COVID a spitalului e la capacitate maximă. La secția de Terapie sunt câteva paturi libere, dar nu pentru că nu ar fi pacienți, ci pentru că nu avem personal, o parte din el este acasă pozitiv sau în carantină.

Numărul e mare și de pacienți la centrul de recoltare, undeva la 250 pe zi, avem circa 100 de pacienți la centrul de evaluare.

E o perioadă dificilă cu multiple zone de foc, și nu doar pacientul COVID are nevoie de asistență. Aceeași presiune o resimțim și în zona de pacient cronic, și aici numărul de internări e mare, lucru pe care nu l-am mai avut în celelalte valuri. Când o parte dintre colegi sunt bolnavi, e o dificultate în a asigura asistența medicală”, a declarat Beatrice Mahler la un post TV.

Medicul a mai explicat că datele coronavirus din această săptămână sunt foarte importante în evoluția viitoare a valului 5 în România și a ajungerii la un platou.

Despre atingerea platoului în valul 5, Beatrice Mahler a menționat că speră că da, însă „datele de săptămâna aceasta sunt importante. Platou nu înseamnă că a trecut dificultatea, dar e un punct de la care sperăm că lucrurile vor merge într-o direcție bună”.

Un semnal de alarmă a fost tras ieri de Colegiul Medicilor București, care a transmis că presiunea din ultimele săptăâni a crescut foarte mult în unitățile sanitare odată cu accelerarea infectărilor în valul 5-Omicron, dar și a evaluării și testării în centrele deschise în spitale.

Colegiul Medicilor din Bucureşti a făcut un „apel la înțelegere și respect” către populație și personalul sanitar, marţi, când Capitala a ajuns la o incidenţă record de peste 34 la mie.

Creşterea explozivă a cazurilor de COVID-19 din valul cinci al pandemiei înseamnă deja „o presiune mare" pe sistemul medical, în primul rând pe medicii de familie şi pe cadrele Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABIF), însă presiunea este resimţită şi în spitalele din Capitală care tratează pacienţi cu SARS-CoV-2, avertiza Colegiul Medicilor.

„Numărul cazurilor zilnice de infectare cu SARS-CoV-2 atinge cote alarmante, de la o zi la alta. În valul cinci al pandemiei de COVID-19, s-au atins recorduri de cazuri noi de infectare înregistrate în doar 24 de ore. Rata de incidenţă COVID-19 calculată la 14 zile a ajuns marţi, în Bucureşti, la 34,29 cazuri la mia de locuitori, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti. Este cea mai mare rată de infectare cu SARS-CoV-2 atinsă până acum în Capitală, în pandemia de COVID-19”, a mai transmis Colegiul Medicilor din București.