MENIU

Bea ceai de ceapă şi scapă de răceală!

<p>Ceaiul de ceapă te scapă de răceală. Iată cum trebuie preparat</p>

Ceapa este un aliment care, în ciuda mirosului sau pătrunzător şi a senzaţiei de usturime a ochilor care apare atunci când o tăi, are o mulţime de beneficii pentru organism.

Trebuie să ştii, însă, că ea poate fi consumată nu numai în stare crudă, în diverse combinaţii cu alte alimente, ori fiartă în mâncare, ci şi sub formă de ceai. Chiar dacă nu te încânta ideea, noi îţi garantăm că odată ce vei încerca acest remediu naturist, nu te vei mai gândi la siropurile de tuşe şi la pastilele cumpărate de la farmacie.

Iată cum se prepară ceaiul de ceapă şi de ce ar trebui să îl consumi atunci când eşti răcit.

Ceaiul de ceapă - o minune pentru sănătate

O simplă răceală îţi poate da mari bătăi de cap, că să nu mai spunem de o gripă însoţită de o tuşe sacaitoare. Înainte de a te duce la farmacie, îţi propunem să încerci să prepari o băutură pe care probabil că, în alte condiţii, nici nu te-ai gândi să o consumi. Este vorba despre ceaiul de ceapă. Această din urmă conţine un puternic antioxidant cunoscut sub denumirea de quercitina, el având abilitatea de a-ţi creşte capacitatea de lupta a sistemului imunitar. Pe lângă această, conţinutul ridicat de vitamina C din ceapă va contribui la procesul de vindecare a bolii, scapandu-te şi de simptomele aferente, cum ar fi nasul înfundat.

Pentru a prepară ceaiul de ceapă, tot ce trebuie să faci este să cureţi două cepe mici şi să le pui la fiert în 500 ml de apă. Când amestecul începe să dea în clocot, îl poţi lua de pe foc, pentru a-l lasă să se răcească. Odată ce a ajuns la temperatura camerei, adaugă miere după gust, iar băutură-minune va fi gata!

Mai multe articole despre:
răceală ceai de ceapă