MENIU

Baza secretă a mercenarilor din Grupul Wagner din Donbas, dată de gol de un jurnalist pro-rus! INDICIUL care le-a fost FATAL: ucrainenii au bombardat-o

Baza din Donbas/ Twitter Aric Toler

Grupul de mercenari Wagner ar fi avut un sediu secret în regiunea Lugansk (estul Ucrainei), pe care armata lui Volodimir Zelenski a lovit-o luni. Totul ar fi fost posibil datorită unei fotografii publicate de un jurnalist care alimentează maşinăria de propagandă rusă, susţine guvernatoruregiunii, Serghei Gaidai.

Potrivit unor informaţii ale BBC, o fotografie postată pe aplicaţia de mesagerie Telegram de către un jurnalist pro-Kremlin ar fi reprezentat indiciul de care forțele ucrainene au avut nevoie pentru a localiza baza militară a armatei private a lui Putin și pentru a o ataca.

Guvernatorul din Luhgnsk susține că locația secretă a fost dezvăluită după ce corespondentul pro-Kremlin Serghei Sreda a postat pe Telegram o fotografie a bazei împreună cu adresa.

Imaginea, care a fost ștearsă între timp, arăta cinci persoane în uniformă militară, cu un indicator stradal din Popasna, Lugansk, vizibil în colțul din stânga sus.

BBC nu a putut confirma dacă lovitura, care a fost relatată atât de guvernatorul ucrainean din Lugansk, cât și de reporterii de război pro-Kremlin, a fost într-adevăr inițiată ca urmare a imaginii respective sau nu. 

Serghei Gaidai a declarat că "numărul morților este în curs de clarificare" şi că amploarea pagubelor de la sediul grupului Wagner nu este încă clară.

Reamintim însă că Ucraina a anunţat, luni, că a lovit o bază a grupării paramilitare Wagner, ai cărei membri sunt acuzaţi de Kiev că luptă de partea trupelor ruse, şi că a distrus un pod din apropierea oraşului ocupat Melitopol, din regiunea Zaporojie, informează AFP, preluată de Agerpres.