MENIU

Băsescu: Viorica Vasilica a distrus relaţia cu Orientul Mijlociu, drogul ei este Dragnea

Fostul preşedinte Traian Băsescu a lansat un atac devastator la adresa premierului Viorica Dăncilă, după criza diplomatică pe care a creat-o în relaţia cu lumea arabă. "A distrus iremediabil relaţiile noastre cu Orientul Mijlociu, are un tupeu tipic pesedist, minte fără să clipească, este unealta prin care Dragnea încearcă să-şi cureţe imaginea", sunt câteva caracterizări făcute de fostul preşedinte, în direct la Realitatea TV. 

Traian Băsescu susţine că premierul Viorica Dăncilă, cu sau fără ştiinţă, a distrus rezulatele obţinute în 5+ de ani de diplomaţie inteligent făcută în Orinetul Mijlociu. "Am reuşit să ne atragem atât simpatia Israelului, cât şi a ţărilor arabe, iar după aceste declaraţii am pierdut pentru totdeauna increderea. Asa ceva se tine minte 20,30,40 de ani. Să nu uităm că a reuşit să-l deranjeze pe Regele Iordaniei, cel mai respectat lider de stat arab în lumea occidentală şi în mod egală în Orientul Mijlociu", a afirmat Traian Băsescu în emisiunea "Legile Puterii", moderată de Denise Rifai

Fostul preşedinte şi-a exprimat ş temerea că răcirea relaţiilor cu Orientul Mijlociu nu va rămâne la nivel diplomativ. "Gândiţi-vă că Egiptul importă anual între 3 şi 5 milioane de tone grâu din România, poate anul acesta ne trezim cî va importa Ucraina."

Fostul şef al statului a lansat un atac fără menajamente când a venit vorba de declaraţiile ei de după izbucnirea crizei diplomatice şi mai ales de încecarea de a-i pasa responsabilitatea preşedintelui Klaus Iohannis. 

"Este tupeul pesedistului care te minte în faţă, aşa cum au minţit cu pensile, aşa mint şi în politca externă. Profită de faptul că oamenii nu ştiu prea multe despre politca externă şi vinde gogoşi cu neruşinarea, e ca o ţăţică căreia îi pui în faţă o tarabă cu gogoşi, să le vândă. (..) Îi spune preşedintelui că de ce nu l-a sunat el pe regele Iordaniei să-i explice că nu e de acord cu cea a spus ea?! Dar de ce, mamaie, n-ai pus tu mâna pe telefon, să-i spui omologului tău de la Amman că ai minţtit să să-i transmită regeluiu că e totul în regulă. Putea să-i spună că a vorbit sub influenţa narcoticelor, că Dragnea este pentru ea ca un narcotic", a comentat Băsescu la Realitatea TV.

Fostul preşedinte susţine că, paradoxal, declaraţiile nesustenabile în favoarea Isarelului pot avea efect invers. "Nici cu Israelulu nu o să o rezolvăm, pentru că preşedintele Iohannis nu va neglija nevoia de solidaritate a Uniunii Europene, care nu acceptă mutarea ambasadei. Vioricăi Dăncilă nu o să-i meargă nici cu Benjamin Netanyahu, Bibi nu stă degeaba, va mai suna, "Ce faci Viorica, când ducem ambasada că sunt cu camioanele gata, am clădirea pregătită? Iar doamna va spune  „ştii, nu putem, că nu vrea preşedintele”, sunt sigur că se va supăra şi-i va reproşa "de ce m-ai minţit?""

Traian Băsescu este convins că roulul Vioricăi Dăncilă este unul de executant docil al lui Liviu Dragnea. "Viorica Vasilica a ajuns în Statele Unite printr-o firmă de lobby, Dragnea vrea să ajungă la fel, pentru că este disperat, pe el nici nu-l cheamă şi nici nu-l primeşte nimeni în Europa, nici în Statele Unite, aşa că a pus-o pe Viorica să facă aceste declaraţii. Unde aţi pomenti ca un premier să spună, într o întâlnire publică, mai ales în străinătate, ca preşedintele Camerei Deputaţilor va da o lege să..mărească pensiile? Ea s-a dus în SUA să rânească mizeria de pe Dragnea", a comentat Traian Băsescu la Realitatea TV.