MENIU

Băsescu: Îl voi acționa în instanță pe acest Vadim Tudor. Nu are nicio probă împotriva mea

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat joi, într-o intervenție telefonică la un post de televiziune, că nu are nicio îngrijorare legată de posibila redeschidere a dosarului răpirii jurnaliștilor în Irak și că așteaptă să se pronunțe justiția pentru a-l acționa în instanță "pe acest Vadim Tudor".

"Ce vor decide instanțele, asta se va face. În ceea ce mă privește, nu am nicio îngrijorare cu redeschiderea acestui dosar. E vremea delatorilor, un delator de teapa lui Vadim Tudor poate să te târâie prin toate instanțele. Aștept să se pronunțe justiția și pe urmă îl voi acționa eu în instanță pe acest Vadim Tudor", a declarat fostul presedinte, susținând că nu există nicio probă împotriva sa, potrivit HotNews.ro.

"Eu nu m-am uitat în dosar. Vă garantez că nu are nicio probă", a spus Băsescu, cu referire la Corneliu Vadim Tudor.

"Observ pasiunea revoluționarului Nițu de a redeschide orice dosar în care apare numele Traian Băsescu. E un proces de hărțuire a unui fost președinte, în mod categoric. Explicații nu am, dar am să mă apăr. Nu am teamă de faptele mele", a adăugat fostul șef al statului.

Decizie pentru Traian Băsescu: dosarul plângerii depuse de Vadim Tudor, la judecătoria sectorului 5

 

 



Plângerea lui Corneliu Vadim Tudor pe numele fostului şef de stat se întoarce la Judecătoria Sectorului 5. Este decizia instanţei supreme după ce Traian Băsescu a fost audiat. Alături de el, în faţa judecătorilor a mers şi fostul său aliat politic, Vasile Blaga. Cei doi politicieni sunt vizaţi în dosarul răpirii jurnaliştilor în Irak. Mai exact, Corneliu Vadim Tudor îi acuză că ar fi luat o parte din banii folosiţi pentru răscumpărare.

După proces, Traian Băsescu a reacţionat dur. "În loc să-l salveze pe românul răpit în Burkina Faso, autorităţile de azi se leagă de cei care au făcut ceva".

Audierile nu au durat mai mult de 15 minute şi au avut loc în spatele uşilor închise. Concluzia a fost că Vasile Blaga scapă de cercetări pentru că nu a existat fapta, în timp ce în cazul lui Traian Băsescu judecătorii de la o instanţă inferioară vor decide dacă se redeschide sau nu ancheta penală.

Fostul şef de stat şi copreşedintele PNL sunt acuzaţi de Corneliu Vadim Tudor că ar fi oprit o parte din banii oferiţi pentru răscumpărarea jurnaliştilor români răpiţi în Irak în anul 2005. Patru ani mai târziu, procurorii de la Parchetul General au decis neînceperea urmăririi penale în cazul lui Traian Băsescu pe motiv de imunitate prezidenţială. După ce nu a mai beneficiat de acest privilegiu, s-a decis redeschiderea anchetei pentru verificări, numai că înainte este nevoie de un aviz de la instanţă. Într-o intervenţie telefonică, Traian Băsescu reclama că autorităţile se leagă de cei care au făcut ceva, în loc să îl salveze pe românul răpit în Burkina Faso.