MENIU

Băsescu era îngrijorat încă din 2004 că cineva ar fi putut filma scena lovirii copilului

Adriana Săftoiu scrie în "Cronica de Cotroceni" că Traian Băsescu avea o frică după un miting din 2004 din Ploieşti: a repezit un copil şi nu ştia sigur dacă l-a filmat cineva.

Celebra scenă cu un copil bruscat de Traian Băsescu a apărut livrată de Dinu Patriciu în campania din 2009. Întîmplarea se petrecuse în 2004 după un miting la Ploieşti. Adriana Săftoiu scrie în cartea sa, Cronică de Cotroceni, că Traian Băsescu a sunat-o în 2004 imediat după acel miting să o întrebe dacă a apărut vreo filmare cu el lovind un copil. Săftoiu primeşte chiar şi o întrebare de la un jurnalist, dar neagă imediat. Apoi, episodul avea să intre în adormire timp de 5 ani.

Am decis să nu fac nici o investigaţie, ca să nu trezesc monstrul din presă. Subiectul n‑a apărut, de unde am dedus că am trecut pârleazul. Băsescu s‑a întors în Modrogan. „Cum e ?“ Îi spun că nu e nimic clar. Îmi povesteşte că băiatul era insistent, după o gafă de nume, şi l‑a repezit în timp ce vorbea cu o femeie nevoiaşă. „L‑aţi lovit ?“ „Nu, dar l‑am repezit.“ Aş fi putut să folosesc în 2009 această consemnare de campanie 2004. Am refuzat, ca să nu fiu un fel de Băsescu, fără scrupule. Ce e sigur e că nu a fost un „pumn“. Dar o punere la punct a existat.

Cînd Răzvan Dumitrescu îl întreba de scena cu acel copil agresat în 2009, Băsescu a avut o primă reacţie clară: a spus că nu-şi aminteşte episodul. Adriana Săftoiu mărturiseşte în carte că preşedintele a ştiut dintotdeauna că acel episod ar fi putut constitui o problema.

Mai multe articole despre:
Băsescu Săftoiu copil lovit