MENIU

Baronul de Dâmbovița, suspectat de conflict de interese, votat să controleze ANI

<p>Baronul de D&acirc;mbovița, suspectat de conflict de interese, votat &icirc;n instituția care verifică ANI </p>

Senatorii PSD l-au votat, luni seară, în plen, pe președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, pentru poziția de membru în Consiliul Național de Integritate (CNI), instituția care verifică activitatea ANI, în condițiile în care Tuțuianu are dosar la DNA și este suspectat de conflict de interese chiar de instituția pe care urmează sa o controleze, informează HotNews. 

Adrian Tutuianu a trecut de plen cu peste 90 de voturi, în timp ce senatorii au respins propunerile opoziției, Cyntia Curt, fosta șefă de cabinet a premierului Emil Boc, la un nou mandat de membru simplu și Cristina Trăilă, fosta șefă ANRMAP, pentru mandat de supleant. Astfel, votul din Senat este definitiv, Adrian Tutuianu urmând să fie membru in Consiliu Național de Integritate pe un mandat de 4 ani.

Însă, potrivit surselor HotNews.ro, Adrian Tutuianu este verificat, în prezent, chiar de către instituția pe care ar urma să o verifice (ANI), fiind suspectat de conflict de interese.

Pe de altă parte, șeful ANI, Horia Georgescu, a declarat la B1 TV că CNI ar pregăti o ședință în care să-și aleagă noul președinte, înainte ca toți noii membri ai Consiliului să fie votați în Parlament. Georgescu a mai spus că nu poate infirma sau confirma dacă Țuțuianu este verificat, în prezent, de ANI, precizând, însă, că cei anchetați de Agenție nu ar trebui să accepte mandatul la Consiliul Național de Integritate.

Preşedintele CJ Dâmboviţa Adrian Ţutuianu era cercetat, în luna martie, de DNA pentru trafic de influență, în legătură cu campania electorală pentru alegerile locale din 2012. Informaţia este cuprinsă în dosarul senatorului PSD Ion Stan. Procurorii DNA arată că au disjuns cercetările faţă de Adrian Ţutuianu, în urma unui denunţ făcut de omul de afaceri Nicuşor Sorin Dima, cel care l-a denunţat şi pe Ion Stan.

 

 

Mai multe pe HotNews.