MENIU

Barometrul Facebook. Cioloș și Nicușor Dan urcă, Băsescu coboară. Unde stau ceilalți lideri

Numărul de fani pe Facebook este doar unul dintre criteriile de popularitate ale politicienilor, dar poate fi important. În cazul liderilor politici din România, președintele Klaus Iohannis este liderul detașat, el fiind urmat de Victor Ponta. Revelația momentului este în acest moment premierul Dacian Cioloș. Nicușor Dan înregistrează și el o creștere importantă a numărului de fani. 

Dacian Cioloș este politicianul cu cea mai mare creștere a numărului de fani pe Facebook în ultimele săptămâni. În ultima săptămână, peste 10.000 de utilizatori Facebook au dat like paginii premierului. De menționat totuși că, deocamdată, pagina lui Cioloș are doar 145.000 de fani, deci o posibilitate mare de creștere.

Și Nicușor Dan s-a bucurat de o creștere importantă în ultima lună, necesară în condițiile în care numărul său de fani nu este prea mare deocamdată. 

În vreme ce Cioloș și Nicușor Dan urcă, Traian Băsescu coboară. În ultima săptămână, mai mulți oameni au părăsit pagina fostului președinte. Asta în condițiile în care creșterile înregistrate în săptămânile precedente erau deja anemice. 

Pagina președintelui Klaus Iohannis nu mai are o rată mare de creștere, dar acest lucru poate fi explicat și de numărul deja foarte mare de fani: 1.704.604.

În cazul lui Victor Ponta, lucrurile nu s-au schimbat prea mult. Odinioară liderul politicienilor la capitolul fani pe Facebook, fostul premier trebuie să se mulțumească acum cu locul 2 (după Iohannis) și cu o creștere rezonabilă săptămânală. Este, totuși, cel mai popular politician PSD de pe Facebook.

Prin comparație cu Ponta, Liviu Dragnea este foarte, foarte jos, la doar puțin peste 27.000 de fani. 

Alina Gorghiu nu stă prea bine la acest capitol. Are și un număr mic de fani, și o creștere anemică.