MENIU

Dan Barna: ”CCR a respins voința a 6,4 milioane de români care au votat DA la referendum”

<p>Dan Barna</p>

Președintele USR - Dan Barna reacționează după decizia CCR de a respinge inițiativele privind revizuirea Constituției în sensul interzicerii amnistiei și grațierii pentru fapte de corupție

După decizia CCR privind interzicerea amnistiei şi graţierii faptelor de corupţie pe motiv că depăşeşte limitele revizuirii Constituţiei, Dan Barna a declarat că hotărârea de astăzi vine în flagrantă contradicție cu voința românilor, așa cum a fost ea exprimată la referendumul din 26 mai.

”USR va lupta în continuare, la nivel parlamentar, atât pentru transpunerea rezultatelor referendumului din 26 mai, cât și pentru adoptarea inițiativei civice Fără Penali în Funcții Publice, care a strâns semnăturile a peste un milion de români, și care a fost deja declarată constituțională.

„Actualii judecători ai Curții Constituționale au dovedit din păcate, încă o dată, prin decizia de astăzi, că sunt vârful de lance al penalilor din politica românească, lăsând acestora portița de a-și acorda amnistie și grațiere pentru faptele de corupție.

Așteptăm motivarea deciziei CCR, dar sunt greu de imaginat argumentele pentru care nu putem revizui Constituția astfel încât să respectăm rezultatele referendumului din 26 mai și să scriem explicit interdicția de amnistie și grațiere pentru faptele de corupție.

Decizia de astăzi a CCR ignoră votul a peste 6,4 milioane de români și arată, o dată în plus, cât de vitală este, pentru funcționarea statului de drept și a democrației, o reformare a CCR și o depolitizare a acestei instituții”, transmite președintele USR, Dan Barna.

Mai multe articole despre:
null