MENIU

Barmanul MORȚII din COMARNIC! A UCIS 5 oameni cu țuică la 1 leu. Cum a fost posibil și ce pedeapsă a primit

Criminalul din Comarnic FOTO: captura video

Ion Bîrlică, un cârciumar cunoscut din oraşul prahovean Comarnic, a fost condamnat la şase ani şi patru luni de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de ucidere din culpă în formă calificată. 

Bărbatul a fost acuzat că a vândut la barul pe care îl administrează băuturi contrafăcute, din alcool metilic, iar cinci oameni au murit în anul 2013 după ce au consumat lichidul otrăvitor vândut în cârciumar. 

Prin sentinţa dată pe 2 februarie 2022, după nouă ani de la începerea anchetei, Curtea de Apel a dublat pedeapsa primită de Ion Bîrlică în primă instanţă. 

Curtea de Apel Ploieşti a admis apelurile declarate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, dar şi de rudele victimelor şi a decis dublarea pedepsei cu închisoarea primită de cârciumarul din Comarnic. 

Astfel, Ion Bîrlică va sta la închisoare şase ani şi patru luni, nu trei ani cum stabilise Tribunalul Prahova. 

Decizia Curţii de Apel este definitivă. În plus, aceeaşi instanţă a decis să majoreze valoarea daunelor morale pe care Bîrlică trebuie să le plătească rudelor victimelor de la 8.000 de euro la 20.000 de euro, respectiv 10.000 de euro. 

Bîrlică a ajuns în faţa anchetatorilor după ce, în anul 2013, cinci persoane, printre care şi o femeie, au decedat pentru că au consumat băuturi cumpărate de la „Capelă”, aşa cum se numeşte localul administrat de acesta.

Prima victimă a fost un bărbat în vârstă de 72 de ani, dar familia nu s-a alarmat pentru că îl ştiau cu afecţiuni medicale cronice. 

Suspiciunile au apărut abia a doua zi, când a murit şi fiul bătrânului, un bărbat în putere, în vârstă de 42 de ani. 

După efectuarea necropsiei, medicii legişti au dat verdictul: intoxicaţie cu alcool metilic în cazul bărbatului mai tânăr. 

Poliţia din Comarnic a deschis o anchetă în urma căreia s-a stabilit că tatăl şi fiul său consumaseră o băutură dubioasă cumpărată de la un bar din localitate. 

Ulterior, s-a aflat că tot de la Capelă cumpăraseră băutură „vărsată” sau „ţuica la un leu” şi alţi trei cetăţeni din oraş care au murit tot pe neaşteptate. 

În timpul cercetărilor, poliţiştii au găsit la Bărlică acasă bidoane pline alcool metilic, nedestinat consumului uman. La audieri, Bîrlică a spus că a cumpărat alcolul metilic de la un ploieştean rămas necunoscut.