MENIU

Barbra Streisand blamează sexismul american pentru eșecul lui Hillary Clinton în alegeri

Barbara Streisand, binecunostucă suporteră a Partidului Democrat, a acordat un interviu în care a vorbit despre egalitatea de șanse, despre preferințele ei politice și care este motivul real pentru care candidata la președinție, Hilary Clinton, nu a câștigat alegerile, în opinia ei.

În timpul campaniei, Streisand și-a concentrat o parte din timp pentru mai multe evenimente de strângere de fonduri și și-a exprimat frecvent disprețul față de președintele Donald Trump.

Personalitate complexă a lumii artistice, Barbara Streisand a declarat că problema prejudecăților fundamentate pe gen este încă foarte serioasă în societatea americană, iar percepția și rolului femeii se confruntă cu idei preconcepute care încă nu au fost depășite.

„Femeile sunt încă atât de subestimate. Este incredibil să te uiți chiar și la ultimele alegeri cu Hillary, genul de femeie puternică, femeia influentă, femeia educată, femeia cu experiență, fiind percepută drept un inamic, ori având altă natură, sau considerată prea elitistă sau prea educată”, a spus ea într-un interviu acordat potului de radio WNYC, miercuri.

„Pentru mine a fost foarte ciudat, chiar inimaginabil ca ea să piardă", adăugând că „aceste două noțiuni - «putere» și «femeie» - au fost mereu suspecte. Femeile puternice au fost întotdeauna privite cu suspiciune în această țară.”