MENIU

Bărbatul care l-a stropit cu cerneală pe George Simion rupe tăcerea. "N-am legătură cu AUR, am riscat să fiu linșat"

Captură video ZdI
Captură video ZdI

Bărbatul care l-a stropit cu cerneală pe liderul AUR, George Simion, în timpul unui eveniment organizat la Iași de ziua Micii Uniri, a vorbit pentru prima dată despre motivul gestului său, dar și despre ce s-a întâmplat după. El a precizat că n-ar legătură cu formațiunea politică și că n-a fost vorba de o înscenare, așa cum s-a vehiculat în presă. Mai mult, el a relatat că dacă poliția nu-l proteja, risca să fie linșat de susținătorii lui Simion. 

Lucian H. , bărbatul care a devenit cunoscut după "atacul" cu cerneală asupra liderului AUR George Simion, a declarat într-un interviu în exclusivitate pentru Ziarul de Iași că regretă consecințele, dar nu și gestul în sine. „Mi-am pus familia, prietenii în situații neplăcute”, a afirmat el.

„Dacă polițiştii nu ar fi intervenit, cu siguranţă acei indivizi mă lăsau la pământ şi m-ar fi linşat”, a mai declarat tânărul.

El a ținut să precizeze că scenariile privind înscenarea nu sunt reale și că nu are nicio legătură nici cu Simion, nici cu AUR, nici cu vreun alt partid politic.

El a precizat că l-au deranjat „mesajele populiste şi ura” pe care Simion le promovează prin discursurile sale publice. „Au fost mesaje care m-au determinat să fac acest pas”, a afirmat el.

Contactat de jurnaliștii Ziarul de Iași, George Simion a afirmat că așteaptă scuze din partea tânărului care l-a stropit cu cerneală, pentru că nu știe "dacă merită să ajungă acest om pentru acest gest în închisoare”. Inițial, Simion a afirmat că nu va depune plângere.