MENIU

Bărbat ucis de un câine extrem de periculos, în Galați. Din ce rasă face parte animalul

Un bărbat a fost ucis de un câine extrem de periculos. Tragedia a avut loc în Galați. Animalul face parte din rasa Amstaff și ar fi fost lăsat de vecini în grija bărbatului care a ajuns să fie sfâșiat.

Un bărbat în vârstă de 47 de ani a murit, luni seara, după ce ar fi fost muşcat de un câine care face parte din rasa Amstaff. Tragedia s-a întâmplat în curtea unui imobil din satul Roșcani, comuna Băneasa, județul Galați.

Ajunşi la faţa locului, medicii l-au găsit pe bărbat la pământ, inconştient, şi cu greu ar fi putut ajunge la el pentru că animalul încă dădea târcoale trupului inert.

Polițiștii au intrat în curtea imobilului doar după ce au folosit spray iritant lacrimogen asupra câinelui.

Ulterior, au transportat victima în afara curții până la echipajul medical, însă, din păcate, a fost constatat decesul, bărbatul prezentând o plagă mușcată la nivelul gâtului.

Potrivit autorităților, până la sosirea polițiștilor, o adolescentă de 14 ani, nepoata persoanei decedate, a fost mușcată de mâna stângă de același câine, când aceasta a încercat să ajungă la unchiul său. Cu greu a reușit să iasă din curte și să scape, astfel, cu viață. 

Câinele, lăsat în grija bărbatului ucis

Potrivit polițiștilor, proprietarul imobilului și al câinelui, de aproximativ 3 ani, lăsase în grija victimei gospodăria și sarcina de a hrăni animalele pe care le deține, pe perioada cât era plecat de acasă la muncă.

Câinele din rasa Amstaff ar fi fost închis într-un țarc special confecționat, iar proprietarul i-ar fi spus victimei să nu deschidă și să îl lase liber în curte.

În ziua respectivă, victima s-ar fi dus să hrănească animalele în jurul orei 17:00 și, întrucât nu se întorsese la domiciliul său, în jurul orei 20.20, fratele și cu nepoata lui au mers să vadă ce se întâmplă.

În cursul nopții de 16 spre 17 iulie 2023, la adresă a revenit și proprietarul imobilului, iar câinele a rămas în custodia sa până la clarificarea situației, precum și a condițiilor de deținere.

În cauză a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii privind regimul de deținere a câinilor periculoși sau agresivi, conform art. 12 alin. 1, din O.U.G. nr. 55/2002, a infracțiunii de ucidere din culpă, respectiv vătămare corporală din culpă, iar cercetările sunt continuate de polițiști sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor, în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs acest eveniment.

Citește și: Aceștia sunt cei mai periculoși câini din lume. Top 5 rase cu cea mai puternică mușcătură