MENIU

Bărbat târât de o maşină şi abandonat pe drum. Procurorii au deschis un dosar de cercetare penală

Dosar pentru tentativă de omor în cazul bărbatului târât de o maşină şi abandonat pe drum

Procurorii arădeni au deschis un dosar de cercetare penală cu autor necunoscut pentru infracţiunea de tentativă de omor în cazul bărbatului care a fost găsit în stare critică, în mijlocului unui drum din localitatea Şiria, după ce ar fi fost legat şi târât cu o maşină pe o distanţă de sute de metri.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat, miercuri că în cazul bărbatului găsit abandonat pe un drum, având leziuni foarte grave, a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru tentativă de omor, autorii fiind necunoscuţi până în acest moment.

Potrivit surselor citate, mai mulţi localnici din Şiria au fost audiaţi, cercetându-se o ipoteză potrivit căreia victima a fost legată de maşină şi târâtă pe străzi, apoi abandonată. Deocamdată nu au fost găsiţi martori care să susţină această ipoteză, însă unii localnici ar fi declarat că victima era în conflict cu un alt localnic.

În acest caz, a fost finalizat un raport medico-legal preliminar, care nu este dat publicităţii, iar anchetatorii aşteaptă concluziile finale ale medicilor. Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, Dan Ursu, a declarat că în acest moment al anchetei nu poate oferi informaţii din dosar, afirmând doar că “cercetările se efectuează avându-se în vedere mai multe versiuni de lucru”.

Victima este în continuare în stare critică în spital, iar deocamdată nu a putut da declaraţii anchetatorilor.
"Starea clinică e staţionară, păstrându-ne un prognostic rezervat. Pacientul a suferit intervenţii chirurgicale pentru refacerea ţesutului şi e în sedare indusă pentru că este intubat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, Adrian Wiener.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, bărbatul, în vârstă de 27 de ani, a fost găsit, pe o stradă din localitatea arădeană Şiria, cu leziuni foarte grave, având fesele secţionate şi piele smulsă de pe spate. Trei echipaje de poliţişti au mers la faţa locului, iar iniţial cazul a fost înregistrat drept accident, crezându-se că bărbatul a fost acroşat şi târât pe şosea de un autoturism al cărui şofer a părăsit locul faptei.

Tânărul a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Arad în comă, iar purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Adrian Wiener, spunea că acesta avea "urme de legare" la încheieturile mâinilor.

Poliţiştii au predat cazul procurorilor Parchetului Tribunalului Arad, considerând că ar putea fi vorba despre o "vătămare corporală cu intenţie".

Procurorul de caz Codrin Gavra declara că se are în vedere atât ipoteza unui accident, cât şi a "unui act deliberat de agresiune".

La rândul său, primarul comunei Şiria, Valentin Bot, declara, luni, că i-a însoţit pe poliţişti câteva ore în timpul cercetărilor şi că până la locul în care a fost găsită victima era o "dâră de sânge care s-a întins pe o distanţă de peste 400 de metri".

Primarul spunea că bărbatul rănit are o situaţie materială precară, nu are familie şi a fost crescut de o fundaţie umanitară care îl mai ajută şi în prezent. El locuieşte în chirie în casa unor localnici, fiind venit din altă localitate a judeţului.