MENIU

Bărbat încătușat după o descindere din greșeală. Care a fost reacția poliției

Foto arhivă

Un cuplu de tineri din Botoşani au fost treziți cu „mascații” la ușă, soțul a fost culcat la pământ și încătușat, iar copilul de nici trei ani trezit brusc din somn.

Incidentul a avut loc în dimineața zilei de 12 decembrie. O dimineață ploioasă și friguroasă de duminică ce nu prevestea nimic din ce avea să se întâmple pentru tânărul cuplu dintr-un cartier din oraș. Alexandru M., capul familiei, dormea alături de soție și copilașul lor, însă la un moment dat a fost trezit de lovituri puternice în ușa apartamentului. Alarmat, bărbatul a mers să deschidă ușa, însă doar pentru a realiza că doi angajați de la trupele speciale ale poliției i-au călcat pragul casei.

„Unul dintre ei mi-a spus: culcat! M-am culcat, mi-au pus cătușele, fără să mai spună nimic. Al doilea a început să controleze prin toată casa. A trezit și copilul din somn, după care a strigat: liber! și a intrat în casă un al treilea polițist. Un comisar, cred. Era îmbrăcat în civil și, fără să se prezinte, fără nimic, mi-a spus ca au un mandat de percheziție, însă când au zis numele persoanei percheziționate, am spus că este o greșeală. Nu eram eu. Am rămas complet blocat de la şocul pe care l-am avut. Eram spectator în propria casă. Vorbeau poliţiştii cu soţia şi eu mă uitam şi nu mai ştiam ce să zic. Parcă eram cine ştie ce criminal”, a povestit bărbatul, la câteva ore după eveniment. Soția acestuia, panicată de ceea ce se întâmpla, i-a cerut ofițerului să se legitimeze. Acesta ar fi refuzat, însă, făcând stânga împrejur si părăsind locuința în care poliţiştii au descins din greșeală.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoșani au fost înștiințați de producerea evenimentului, aceștia admițând că existența celor două adrese foarte apropiate i-a pus în dificultate, scrie monitorulbt.ro

„În dimineața zilei de 12 decembrie 2021, cu prilejul punerii în aplicare a unui mandat de percheziție domiciliară, polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale, însoțiți de efective ale Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au descins în mod eronat la o alta locuință, fiind confundată categoria de adresă (Alee/Stradă). În timpul intervenției nu s-au produs distrugeri, accesul în apartament fiind permis de către proprietar”, a precizat agent principal Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Reprezentanții IPJ spun că situaţia este una unică pentru oamenii legii din judeţ. „Este o situație regretabilă, cu care nu ne-am mai confruntat până în prezent, iar proprietarul locuinței a fost asigurat de toată disponibilitatea polițiștilor în ceea ce privește acest caz”, a mai spus purtătorul de cuvânt al IPJ.

Mai multe articole despre:
descinderi mascati politie greseala botosani