MENIU

Bărbat din județul Dolj, confirmat cu infecție cu virusul West Nile. Medicii, exasperați de numărul pacienților înțepați de insecte

Țânțarul care provoacă infecția cu virusul West Nile. Foto: Profimedia

Plimbările în aer liber, grătarele sau picnicurile la iarbă verde aduc cu ele și numeroase pericole. În ultimele zile, la spitalele de boli infecțioase din toată țara au venit tot mai mulți oameni care au fost înțepați de țânțari, păianjeni, purici sau căpușe. Printre aceștia au fost și copii. Mușcăturile acestora pot provoca iritații ale pielii foarte neplăcute sau chiar boli, spun medicii. 

În ultima perioadă, camerele de gardă ale spitalelor au fost pline cu pacienți care s-au prezentat la unitățile de primiri urgențe după ce au fost mușcați de insecte.

Un bărbat de 57 de ani, din județul Dolj chiar a fost confirmat cu infecție cu virusul West Nile, transmis prin înțepătura țânțarilor.

Medicii spun că dacă observă iritații neobișnuite pe piele, pacienții trebuie să se prezinte la spital, iar în cazul mușcăturii de căpușă este neapărat necesară intervenția acestora de către un specialist.

„Avem pe saptamana undeva intre 10 si 15 cazuri de persoane intepate de insecte”, a spus Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva Iași

„Exista la un moment dat posibilitatea ca aceasta sa se desprinda de pe tegument daca se intampla acest lucru nu o vom atinge dar vom face in asa fel incat sa ne prezentam in triajul spitalului”, ne sfătuiește managerul spitalului.

Mușcătura de căpușă este foarte periculoasă deoarece poate transmite boala Lyme. Deși, potrivit specialiștilor doar 3% dintre insecte pot transmite această boală, pacienții ciupiți trebuie să facă tratament preventiv pentru evitarea îmbolnăvirii.