MENIU

Bărbat din Iași, declarat mort din greșeală acum 14 ani, "înviat" de instanță

Bărbat din Iași, declarat mort din greșeală acum 14 ani, "înviat" de instanță

Un barbat din comuna ieseana Bivolari a fost declarat mort acum 14 ani, din cauza unei erori a unui functionar care a incurcat numerele dintr-un CNP. Abia zilele trecute, greseala a fost reparata de magistratii Judecatoriei Iasi care au anulat documentul.

Instanta a anulat mentiunea de deces din baza de date a Starii Civile din Bivolari referitoare la cetateanul Vasile Rusu, in varsta de 70 de ani. Greseala a fost comisa in urma cu 14 ani, cand un functionar neatent a introdus in sistem CNP-ul lui Vasile Rusu.

Mai exact, a modificat o cifra din Codul Numeric Personal, astfel ca omul a fost declarat mort din pix, cu datele unei persoane decedate pe 22 iunie 2006 in Bucuresti.

Procesul a inceput pe data de 17 iunie 2020. Starea Civila Bivolari a cerut indreptarea erorii si a cerut stergerea mentiunilor privind decesul ieseanului de 70 de ani.

"Din verificarile efectuate in Registrul acte de nastere din 1950, s-a constatat ca mentiunea decesului a fost gresit inscrisa pe actul de nastere al lui Vasile Rusu, care este in viata si este locuitor al comunei Bivolari", a precizat ofiterul Starii Civile din Bivolari.

Magistratii au constatat, din documentele depuse la dosar, ca exista o diferenta intre CNP-ul barbatului decedat si cel al septuagenarului iesean si au retinut completarea eronata a actului de nastere privindu-l pe Vasile Rusu.

Mai multe articole despre:
Vasile Rusu