MENIU

Bărbat din Bistrița-Năsăud, țepuit de escroci. Cum a rămas fără 30.000 de euro după ce a instalat o aplicație

Bărbat din Bistrița-Năsăud, țepuit de escroci. Cum a rămas fără 30.000 de euro după ce a instalat o aplicație

Un bărbat din Bistrița-Năsăud a fost țepuit în stil mare! Mai exact, bărbatul a pierdut aproximativ 30.000 de euro după ce mai mulți indivizi i-au propus să facă o "investiție" pe care acesta se pare că nu a putut-o refuza. 

Bărbatul și-a instalat în telefon o aplicație de control la distanță la sugestia noilor parteneri de afaceri.

Problemele abia după aceea au început să apară, și asta deoarece au urmat o serie de tranzacții bancare frauduloase făcute de bărbații care s-au dovedit a fi, de fapt, niște escroci.

"Sub pretextul unor pretinse investiții pe o platformă de tranzacționare mărfuri și criptomonede, l-au determinat să instaleze o aplicație de control la distanță a terminalelor mobile. Totodată, acestea au reușit să obțină acces în sistemul informatic, respectiv la un telefon mobil și conturi online asociate cu două conturi bancare și un card de debit de unde au efectuat, în mod repetat, tranzacții financiare frauduloase către o aplicație de criptomonede, precum și transferuri bancare online către mai multe persoane fizice, prin diferite conturi bancare", au anunțat reprezentanții IPJ Bistrița-Năsăud.

Suspecții l-ar fi "ușurat", astfel, pe bărbat de 30.000 de euro, banii fiind transferați din conturile acestuia.

Oamenii legii au făcut 6 percheziții în județele Constanța, Caraș-Severin, Brașov și Timiș marți, 26 septembrie. Vizate au fost 4 persoane, care sunt cercetate pentru fraudă informatică, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, acces ilegal la un sistem informatic și spălarea banilor.

"La percheziții au fost descoperite și ridicate mai multe telefoane mobile, carduri de memorie și bancare, înscrisuri relevante pentru cauză, precum și sumele de 23.900 de euro și 9.680 de lei", transmite IPJ Bistrița-Năsăud.

Trei persoane au fost duse la ausieri. În urma audierilor, un bărbat de 52 de ani, din Făgăraș, a fost reținut pentru 24 de ore polițiști.