MENIU

Povestea de speriat a omului care s-a născut cu două feţe. E o ciudăţenie a naturii

Edward Mordake este un bărbat cu o poveste pe cât de interesantă, pe atât de înfiorătoare. Cazul său real a speriat lumea ştiinţifică, în secolul al XIX-lea. Galeria Foto.

Britanicul s-a născut cu două feţe. Un singur cap, dar cu două feţe, pe o parte şi pe cealaltă a craniului. Această boală congenitală a fost denumită diprosopus. Povestea lui Mordake a fost spusă pentru prima dată în 1985, în ziarul Boston Post. Există o singură fotografie alb-negru cu Edward Mordake, iar, pe baza relatărilor din acele vremuri, a fost construită o replică din ceară a capului său.

Din cauză că medicina era la stadii incipente în secolul al XIX-lea, doctorii au refuzat să-l opereze, ca să-i scoată a doua faţă, cea socotită în plus. Astfel, din pricina depresiei, Edward Mordake s-a sinucis la vârsta de 23 de ani.

Cum arăta Edward Mordake, într-o replică a capului său, în Galeria Foto.

Diprosopus este o malformaţie rar întâlnită în care fătul prezintă faţă dublă. Mai exact, este vorba despre o persoană care are un singur trunchi şi membre normale, dar prezintă grade diferite de duplicaţie a feţei.

Mai multe articole despre:
barbat cu doua fete Diprosopus