MENIU

Bărbat condamnat la moarte după o crimă șocantă. Ce i-a făcut unei fetițe de opt luni

<p style="text-align: center;">Bărbat condamnat la moarte după o crimă șocantă. Ce i-a făcut unei fetițe de opt luni<br />Foto: <a href="https://www.dailymail.co.uk/news/article-7620953/Man-sentenced-death-firing-squad-beheading-eight-month-old-girl-Belarus.html?ico=pushly-notifcation-small" target="_blank">Daily Mail</a></p>

Un bărbat din Belarus va ajunge în fața plutonului de execuție după ce a ucis o fetiță de numai opt luni. Crima înfiorătoare a oripilat o țară întreagă.

Viktar Sharhel, de 48 de ani, a fost condamnat la moarte după ce a bătut, înjunghiat și a ucis prin decapitare pe Anna, o fetiță de numai opt luni. 

Crima a avut loc în timp ce mama acesteia, Natalya Kolb, de 26 de ani, care îi era prietenă, era acasă. Ea stătea de vorbă la un pahar cu cel care a ucis-o

Și mama fetiței, Natalya, a fost găsită vinovată de omor și a fost condamnată la 25 de ani de închisoare, cea mai grea pedeapsă pe care o poate primi o femeie în Belarus, potrivit Daily Mail.

Fata ucisă a fost găsită de tatăl acesteia după ce a ajuns acasă. Descoperirea șocantă a făcut-o după ce a intrat în apartament împreună cu cei doi fii ai cuplului și a văzut-o pe fetiță într-o baltă de sânge.

Potrivit anchetatorilor, fetița a fost ucisă cu un cuțit de bucătărie. Copilul avea 46 de leziuni pe corp. A  fost bătută cu bestialitate înainte de a fi ucisă, crima fiind comisă cu „o crizime ieșită din comun”, potrivit  Tribunalului Regional.

Despre condamnarea la moarte și nu condamnarea pe viață la închisoare a bărbatului de 48 de ani care a făcut oribila crimă, aceasta este posibilă pentru că Belarus este singura țară de pe continentul european în care pedeapsa cu moartea este încă în vigoare.

Pedeapsa cu moartea a fost legiferată în Belarus în 1996, după un referendum. Însă doar bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani pot fi condamnați la moarte.

Execuțiile sunt făcute foarte discret, departe de ochii presei sau ai activiștilor pentru drepturile omului, dar și departe de familii. Condamnații sunt executați prin împușcare în cap, iar conform legii, pedeapsa cu moartea nu se aplică și în cazul femeilor.

Peste 400 de bărbați au fost executați în Belarus de când și-a proclamat independența după prăbușirea  Uniunii Sovietice în 1991.