MENIU

Bărbat atacat de urs într-un cartier din Braşov: are muşcături grave! E al doilea atac în două luni

Un bărbat a fost atacat de un urs, joi după-amiază, în cartierul braşovean Răcădău, acesta fiind al treilea atac de acest gen din judeţ, în mai puţin de două luni. Bărbatul a suferit răni multiple pe corp, cea mai gravă fiind o muşcătură la gât. El a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov.

Potrivit autorităţilor locale, atacul ursului a avut loc, joi după-amiază, în jurul orei 15.00, în zona Valea Cetăţii, din cartierul Răcădău, chiar la marginea pădurii.

Victima, un bărbat de 64 de ani, a fost atacată din senin de animal şi a suferit răni grave în partea superioară a corpului. Bărbatul a fost găsit în stare de inconştienţă de către un trecător care a sunat la 112, scrie news.ro.

"Victima are plăgi la nivelul gâtului, capului, toracelui şi membrelor. Cea mai gravă leziune este cea din zona gâtului. Bărbatul a fost găsit în stare de inconştienţă, a fost stabilizat şi transportat la spital“, a declarat Ciprian Sfreja, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov.

Victima va fi internată în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov. Potrivit medicilor, el este acum conştient, dar rănile provocate de urs pot fi imprevizibile şi se pot infecta foarte uşor. Bărbatul va avea nevoie de cel puţin o lună pentru a se recupera dacă totul decurge bine.

Incidentul de joi este al treilea care a avut loc la Braşov în mai puţin de două luni. Alţi doi bărbaţi au fost atacaţi de urs în zona Bunloc, la un interval de trei săptămâni, probabil de acelaşi animal. În 19 iunie, un bărbat de 60 de ani, care culegea ciuperci în zona Dâmbu Morii, din Braşov a fost atacat de un urs, în timp ce în 28 mai, exact în aceeaşi zonă, un tânăr de 19 ani a fost atacat şi el de urs. Ambii bărbaţi au scăpat cu viaţă şi au fost deja externaţi din spital.

Mai multe articole despre:
Braşov urs fagadau