MENIU

Banii strânși la concertul Angelei Gheorghiu pentru victimele din Colectiv, de negăsit

Banii pentru victimele de la Colectiv, strânşi în urma unui concert caritabil, sunt de negăsit. Peste 50 de mii de euro, obţinuţi din vânzarea biletelor, nu au ajuns deocamdată în conturile fundaţiei Andreei Marin, cea care a sprijinit demersul. Vedeta TV este indignată şi a dat în judecată firma care a vândut biletele şi a încasat banii. 

Victimele de la Colectiv luptă şi acum cu arsurile puternice şi trec prin tratamente medicale costisitoare. Din dorinţa de a le da o mână de ajutor, pe 29 noiembrie a fost organizat un concert umanitar, la Ateneul Român, susţinut de soprana Angela Gheorghiu. Gazdă a fost Andreea Marin, preşedintele Fundaţiei "Preţuieşte viaţa", care a sprijinit acţiunea caritabilă.

După concert, reprezentanţii site-ului BILETOO.RO ar fi anunţat că au vândut 735 de bilete, a câte 315 lei fiecare. Au încasat aproape 232 de mii de lei, adică peste 50.000 de euro. Banii trebuiau viraţi în contul Fundaţiei ,,Preţuieşte Viaţa'', însă asta nu s-a întâmplat.

"În mod repetat ni s-a spus: peste câteva zile, peste câteva zile. Mi-au trimis chiar şi câteva ordine de plată, spunându-mi: "acum suntem în bancă, acum se face plata", dar ordinele de plata de fapt nu erau executate. Noi suntem pregătiţi pentru a-i da în judecată, avocaţii "Preţuieşte viaţa" au făcut deja toate demersurile legale. Sunt de negăsit, aşa că nici măcar nu ai cu cine vorbi", a spus Andreea Marin.

Demersurile Andreei Marin nu se opresc aici. Pentru că i-a fost afectat numele, vedeta TV va intenta încă un proces firmei.

În conturile fundaţiei "Preţuieşte viaţa" au ajuns doar 200 de mii de lei, donaţii făcute în urma campaniilor media. Banii au fost direcţionaţi către Fundaţia Estuar, care are rolul de a-i împărţi victimelor de la Colectiv.

Realitatea TV a încercat să obţină un punct de vedere de la reprezentanţii site-ului Biletoo.ro, însă aceştia nu au răspuns la telefon.