MENIU

Bani falşi puşi în circulaţie în Mureş şi Harghita. Un suspect a fost arestat

Sursa foto: Poliția Română

Polițiștii au efectuat 5 percheziţii domiciliare, în municipiul București și în județul Neamț, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de falsificare de monede, punerea în circulație de valori falsificate străine, înșelăciune, fals privind identitatea și uz de fals, potrivit realitateademures.net.

În fapt, din cercetări a reieșit că, în perioada 6 - 7 iunie 2022, la patru case de schimb valutar din județele Harghita și Mureș, s-a prezentat un bărbat, care, utilizând acte de identitate false (românești și slovace), ar fi pus în circulație 23 de bancnote cu valoarea nominală de 500 de euro, contrafăcute.

În urma activităților specifice efectuate, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureş au identificat un bărbat, în vârstă de 36 de ani.

În urma efectuării perchezițiilor domiciliare, au fost identificate și ridicate: 1 aparat pentru verificarea autenticității bancnotelor, 4 peruci, 5.550 de lei, 1.200 USD, 6.100 de euro, 3 telefoane mobile și 3 laptopuri.

A fost pus în executare un mandat de aducere, iar, după audierea persoanei bănuite, organele de cercetare penală ale poliției judiciare au dispus luarea măsurii preventive a reținerii, pentru 24 ore, față de acesta. 

Ulterior, la data de 18 octombrie, magistrați au dispus măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.

Mai multe articole despre:
bani falsi mures harghita