MENIU

Bancnota de 0 Euro a apărut în România. Cum arată și cu cât se vinde? 

La Muzeul Județean Botoșani a apărut, la finalul lunii august, bancnota de 0 Euro. Cu cât se vinde o astfel de bancnotă pe internet?

Denumită și „Personalități din Botoșani”, bancnota a fost lansată, în cadrul unei serii tipărite cu aprobarea Băncii Naționale a Franței, securizată la standardele impuse de Banca Centrală Europeană. Structural, aceasta este asemănătoare cu cele reale.

Bancnota „Personalități din Botoșani”, lansată la Muzeul Județean Botoșani, la sfârșitul lui august, s-a dovedit a fi un real succes. A fost cumpărată de colecționari de pe cinci continente. 

Bancnota de 0 Euro a apărut într-un tiraj de 11.000 de exemplare. 

Aceasta a fost lansată cu scopul de care a promova brandurilor de interes național, valorile, figurile și obiectivele emblematice pentru cultura statelor membre ale Uniunii Europene. De asemenea, se omagiază astfel patru personalități definitorii pentru botoșăneni, dar și pentru istoria noastră.

Cu cât se vinde pe internet o bancnotă de 0 Euro

Prețul unei bancnote de 0 Euro nu ar fi deloc costisitor. Potrivit unor anunțuri online, vânzătorii cer pentru un exemplar 23 de lei.

Mai multe articole despre:
bancnota 0 euro bancnota euro