MENIU

BAC 2016 subiecte Matematică M1 și M2. Ce a picat la examene

BAC 2016 sesiunea toamnă. Subiectele la Română, în cadrul Bacalaureatului 2016

BAC 2016 subiecte Matematică M1 și M2. Absolvenții de liceu care s-au înscris la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului susțin miercuri proba obligatorie la Matematică M1 sau M2. Rămâneți pe Realitatea.net pentru a afla ce a picat la examene. 

09:20. Proba obligatorie la Matematică, în funcție de profil, a început. Rămâneți pe Realitatea.net pentru a afla toate detaliile legate de BAC 2016 subiecte Matematică M1 și M2. Baremul de corectare va fi afișat în jurul orei 15:00. 

Iată care au fost subiectele la Matematică: 

 

Pentru susținerea examenului în a doua sesiune s-au înscris 42.261 de absolvenți de liceu. Dintre aceștia, 27.848 de candidați provin din promoția curentă, iar 14.413 candidați provin din seriile anterioare. În funcție de forma de învățământ absolvită, cei 42.261 de elevi înscriși (toate promoțiile) sunt distribuiți astfel: 39.815 — zi, 1.027 — seral și 1.419 — frecvență redusă. Precizăm că în prima sesiune au fost declarați respinși 41.037 de candidați (toate promoțiile).

Examinările scrise din a doua sesiune încep luni, 22 august, cu proba la Limba și literatura română — proba E)a), și continuă marți 23 august cu proba E)b) — Limba și literatura maternă, respectiv miercuri, 24 august, cu proba E)c) — proba obligatorie a profilului.

Testele scrise se încheie vineri, 26 august, cu proba la alegere a profilului și specializării — proba E)d). Afișarea primelor rezultate (până la ora 16:00) și depunerea contestațiilor (orele 16:00 — 20:00) au loc în data de 29 august, iar afișarea rezultatelor finale este programată pentru data de 1 septembrie.

BAC 2016 subiecte Matematică M1 și M2. Unde se corectează lucrările

Examenul durează trei ore. Realitatea.net vă ţine la curent cu informaţii privind modul de desfăşurare al examenului.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. În acest sens, candidaţii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru.

Lucrările scrise ale candidaţilor la bacalaureat pot fi corectate în alte judeţe decât cele în care se susţine examenul, prin decizie a Comisiei Naţionale de Bacalaureat.

Transportul lucrărilor scrise dintr-un judeţ în cel desemnat şi aducerea lor înapoi, precum şi consemnarea în catalogul electronic a rezultatelor obţinute de candidaţi se fac în conformitate cu procedurile elaborate de Comisia Naţională de Bacalaureat.

BAC 2016 subiecte Matematică M1 și M2. Regulamentul probelor

BAC 2016 subiecte Matematică M1 și M2. Absolvenţii de liceu promovează examenul de bacalaureat 2016dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea şi au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

Media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de bacalaureat. 

BAC 2016 subiecte Matematică M1 și M2. Candidaţilor le este interzis să intre în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete, acestea urmând să fie lăsate în sala de depozitare a obiectelor personale, stabilită de comisia de bacalaureat. Cei care refuză să lase aceste obiecte în sala stabilită de comisia de bacalaureat nu vor fi primiţi în examen.

De asemenea, candidaţii nu pot intra în sala de examen cu manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

BAC 2016 subiecte Matematică M1 și M2. Aceştia nu pot avea asupra lor nici telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul ori de comunicare ce ar putea permite conectarea la internet sau la reţele de socializare şi care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu persoane din exterior.

Calendar Bacalaureat 2016 sesiunea august – septembrie

  • 22 august - Limba şi literatura romană – proba E)a) – proba scrisă
  • 23 august - Limba şi literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă
  • 24 august - Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă
  • 26 august - Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă
  • 29 august - Afişarea rezultatelor (până la ora 16.00) şi depunerea contestaţiilor (în intervalul orar 16.00 – 20.00)
  • 30 - 31 august - Rezolvarea contestaţiilor
  • 1 septembrie - Afişarea rezultatelor finale

Vezi şi SUBIECTELE care au picat la BAC 2016 sesiunea iunie-iulie: