MENIU

BAC 2014. Fost sportiv de perfomanţă dă BAC-ul la 51 de ani: "CU MATEMATICA E MAI GREU"

Cu matematica e mai greu, spune fostul sportiv.

BAC 2014.  Fost sportiv de performanţă, fost consilier local, tată a trei fete şi antrenor de haltere al puştilor din Frumuşiţa, judeţul Galaţi, Gheorghe Burgoci trece zilele acestea prin marile emoţii ale examenului de absolvire a liceului

Gheorghe Burgoci va susţine bacalaureatul la Liceul Tehnic „Anghel Saligy”. Bărbatul are 51 de ani şi a fost consilier local, scrie viata-libera.ro

A fost coleg de generaţie cu Nicu Vlad, care i-a dotat o sală la Şcoala din Ijdileni, unde adună copiii să exerseze sportul cu greutăţi. Aşteaptă să intre la proba de competenţe digitale şi recunoaşte că este destul de emoţionat.

Gheorghe Burgoci a fost consilier local la Frumuşiţa în mandatul trecut, dar a renunţat la politică, pentru că nu mai are timp. "Importanţi sunt aceşti copii, visez să descopăr sportivul campion. Deja am rezultate foarte frumoase la nivel naţional şi am şi un băiat - Mihai Rotaru - care a participat anul trecut la Campionatul Mondial de juniori”, spune fostul halterofil, care la rândul său a fost medaliat cu bronz la juniori şi cu argint la seniori, în 1984, pe vremea când Nicu Vlad devenea campion olimpic.

De liceu, la seral, s-a apucat la îndemnul fostei directoare a Şcolii din Ijdileni, Daniela Radu. Pentru că tot vine în fiecare zi la şcoală, de la 8,00 la 14,00, la Asociaţia Sportivă „Cutezătorii” pentru a lucra voluntar cu copiii, fără niciun salariu, fosta directoare a şcolii l-a motivat să-şi termine liceul, pentru a deveni antrenor cu acte în regulă. „Pe vremea când am făcut eu şcoală, zece clase erau mai mult decât suficiente", ţine să mă anunţe cu mândrie.

Pentru Gheorghe Burgoci, om obişnuit să tragă din greu de fiare, bacalaureatul e mai greu ca ridicatul halterelor. "La română şi biologie, te mai descurci, am mai citit. Dar cu matematica, dacă nu ţii şirul, e foarte greu", spune fostul consilier local, jumătate zâmbind, jumătate oftând.